XM: Στην κορυφή των Best Workplaces για 2η συνεχή χρονιά

Η XM, ηγετική και ταχύτατα αναπτυσσόμενη δύναμη στον χώρο του fintech σε περισσότερες από 190 χώρες, βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της Ευρωπαϊκής λίστας Best Workplaces™ του Great Place to Work®, στην κατηγορία των μεσαίων επιχειρήσεων.

Η XM βρίσκεται σταθερά στην ετήσια λίστα των Best Workplaces™ Ελλάδας και Κύπρου, όπου φέτος κατέκτησε την πρώτη θέση, ενώ έχει διακριθεί με την υψηλότερη διεθνή διάκριση ανθρώπινου δυναμικού, Investors In People Platinum.

Η συνεχής ανάδειξη της XM στην κορυφή του θεσμού Great Place to Work®, τόσο σε εθνικό επίπεδο στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, όσο και σε πανευρωπαϊκό, αποδεικνύει ότι η εταιρεία έχει διαμορφώσει ένα πρότυπο εργασιακό περιβάλλον που φροντίζει για τη διαρκή εξέλιξη και την ευημερία των ανθρώπων της, που σήμερα ξεπερνούν τους 900, και ταυτόχρονα αφήνει θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον.

Στην καρδιά της εταιρικής φιλοσοφίας και της κουλτούρας της XM βρίσκονται οι αξίες της, Big, Fair, Human, που την κάνουν να ξεχωρίζει ως κορυφαίος και αξιόπιστος broker για τους πάνω από 10 εκατοµµύρια πελάτες της σε όλο τον κόσμο αλλά και ως εργοδότης επιλογής.

Η ΧΜ επενδύει σε πρακτικές που ενισχύουν τόσο την επαγγελματική, όσο και την προσωπική εξέλιξη των εργαζομένων της, υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα και την αυθεντικότητα των ανθρώπων της και δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης και ανοιχτής επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας. Τέτοιες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εξειδικευμένα workshops, ομιλίες διακεκριμένων επαγγελματιών του χώρου, προγράμματα εκπαίδευσης, έρευνες προσωπικού, team-building δραστηριότητες με κοινωνικό χαρακτήρα, σεμινάρια σε θέματα υγείας και ευεξίας, καθώς και παροχές, όπως ευέλικτες συνθήκες εργασίας, σύγχρονα και φιλόξενα γραφεία και αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης και απόδοσης των εργαζομένων.

Όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα αυτών των πρακτικών, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 98% των XMers δηλώνει πως είναι ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον, ενώ το 96% ότι μπορεί εύκολα να συζητήσει με μέλη της διοίκησης.

Με αφορμή τη διάκριση της XM ανάμεσα στα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα της Ευρώπης, η Μαρία Χατζηπαντελή, Group Chief People & Culture Officer της εταιρείας, δήλωσε «Κάθε επίτευγμα, είτε μικρό, είτε μεγάλο, κάθε σημαντικό βήμα και διάκριση στην πορεία της XM είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, μοναδικών ικανοτήτων, ταλέντου και αφοσίωσης. Η διάκριση αυτή αποτελεί ακόμη μια περήφανη στιγμή για την εταιρεία μας και απόδειξη της δύναμης των αξιών μας. Πρωτίστως, όμως, αποτελεί ακόμη μια ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους μας για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που μας δίνουν να κατακτάμε συνεχώς νέες κορυφές και να είμαστε ένας πραγματικά Μεγάλος, Δίκαιος και Ανθρώπινος οργανισμός».