Brambles: Ανακοινώνει το sustainability review για το 2023

Η Brambles μητρική εταιρεία της CHEP, δημοσίευσε το Sustainability Review για το 2023, με αναφορές σε ουσιαστικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διοικητικά θέματα, αλλά και σε επιτεύγματα στις παγκόσμιες δραστηριότητές της, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2023.Το sustainability review για το 2023 υπογραμμίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Brambles προς το φιλόδοξο ανανεωτικό της όραμα. Το ευρύ φάσμα των επιτευγμάτων, που έχουν ήδη παρουσιαστεί, καταδεικνύει ,τόσο την παγκόσμια ηγετική θέση της Brambles στην αειφορία, όσο και τη δύναμη της συνεργασίας σε μια κυκλική οικονομία για τη δημιουργία πιο αειφόρων και ανθεκτικών εφοδιαστικών αλυσίδων.

Επιδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση, τα κυριότερα σημεία της έκθεσης περιλαμβάνουν:• Την εξέλιξη της αειφόρου ανάπτυξης, με τη διάσωση επιπλέον 3,85 εκατομμυρίων δέντρων, μέσω της εφαρμογής βιώσιμων πρακτικών σε φυτείες ξυλείας, ως μέρος των θετικών, για τα δάση, στόχων.• Ενίσχυση της κυκλικότητας του δικτύου, με την εξοικονόμησηπερίπου10 εκατομμύρια παλετών, μέσω στοχευμένων πρωτοβουλιών ανάκτησης και ανακατασκευής, διατηρώντας την αξία του κατασκευασμένου κεφαλαίου, αλλά παράλληλα και το φυσικό κεφάλαιο μέσω της μειωμένης ζήτησης πρώτων υλών.• Προώθηση του σχεδιασμού για την αξιοποίηση αποβλήτων, με την κυκλοφορία μιας νέας πλαστικής παλέτας, η οποία είναι κατασκευασμένη από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και συνολικά 13 παλετών επόμενης γενιάς που περιέχουν ανακυκλωμένο περιεχόμενο.• Παροχή διαρκούς αξίαςγια την κοινωνία και τις κοινότητες με την σύνδεση των πόρων διαβίωσης με έργα αναδάσωσης.• Αύξηση της διαφορετικότητας και συμπερίληψης σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησης, με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν, πλέον, το 45,5% σε ρόλους διοικητικού συμβουλίου, το 36,3% των ηγετικών ρόλων και το 8,3% των ρόλων στα κέντρα εξυπηρέτησης.• Επίτευξη 5,2% μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου σε ολόκληρη την αλυσίδα (Πεδίο εφαρμογής 1, 2 και 3) έναντι 7,7% για το 2022,με παράλληλη διατήρηση της ουδετερότητας άνθρακα σε όλες τις λειτουργίες1(Πεδίο εφαρμογής 1 και 2) και ενίσχυση του μείγματος της χρήσης100% ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Ο Graham Chipchase, διευθύνων σύμβουλος της Brambles, δήλωσε: “Τα σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει προς την επίτευξη των στόχων μας για τη βιωσιμότητα αποδεικνύουν την αδιάκοπη προσπάθεια και την κοινή δέσμευση σε όλους τους τομείς της επιχείρησής μας. Για την Brambles, η παγκόσμια ηγεσία μας στην αειφορία είναι ταυτόχρονα μια μεγάλη πηγή υπερηφάνειας και ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, καθώς ο κόσμος μεταβαίνει σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα, διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε αξία για όλους τους ενδιαφερόμενους”. Ο Juan Jose Freijo, Chief Sustainability Officer της Brambles, δήλωσε: “Πέρα από τον δικό μας αντίκτυπο, αναγνωρίζουμε, επίσης, ότι ο κεντρικός ρόλος της Brambles στις αλυσίδες εφοδιασμού μας επιτρέπει να επηρεάζουμε την αλλαγή και να βοηθάμε να φέρουμε το κυκλικό σύστημα στο προσκήνιο”. Το 100% μείγμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο οικον. έτος 2023περιλάμβανε συμβάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 39%, επιτόπια παραγωγή 3% και πιστοποιητικά ενεργειακών χαρακτηριστικών 58%.

“Τα επιτεύγματά μας το 2023 υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεργασίας σε αυτήν την αποστολή και είναι μεγάλη επιβράβευση να βλέπουμε την έκκλησή μας για τη δημιουργία αναγεννητικών αλυσίδων εφοδιασμού να χρησιμοποιούνται από τόσους πελάτες και προμηθευτές της CHEP στο δίκτυο, αλλά και από συνεργάτες σε ολόκληρο τον κλάδο”, δήλωσε ο Δρ. Freijo. Αναγνωρισμένος ηγέτης στην αειφορία Η αυξανόμενη αναγνώριση των προσπαθειών αειφορίας της Brambles οδήγησε την εταιρεία στην ενίσχυση της θέση της σε όλες τις μεγάλες αξιολογήσεις ESG το 2023. • Κατέχει την 1η θέση στην κατηγορία του κλάδου στον Δείκτη Αειφορίας Dow Jones.• Αναδεικνύεται η τρίτη πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο στη λίστα Global 100 των Corporate Knights.• Διατηρεί τη βαθμολογία “A” για τέταρτη συνεχόμενη αξιολόγηση Circulytics.• Επιτυγχάνει κατάταξης “A” στη λίστα από το CDP για τη δράση της σχετικά με τα δάση και το κλίμα.• Διατηρεί τη μέγιστη βαθμολογία MSCI AAA (από το 2016).• Εντάσσεται στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Bloomberg για πρώτη φορά.• Τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης κορυφαίου εργοδότη και αναδεικνύεται ως κορυφαίος εργοδότης σε τέσσερις περιοχές και 25 χώρες.

Το 2023, η Brambles θα δημοσιεύσει την πρώτη της έκθεση ποικιλομορφίας, ισότητας και συμπερίληψης, ως μέρος της δέσμευσής της για συνεχή διαφάνεια στις αναφορές.