MyPlanet: Παράκτιος καθαρισμός στο νησί «Πάτροκλος» του Αργοσαρωνικού

Τα MyPlanet, η ολοκληρωμένη σειρά απορρυπαντικών και καθαριστικών της εταιρείας ROLCO, με γνώμονα πάντα αξίες όπως η ασφάλεια και η προστασία του περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής, πραγματοποίησαν σε συνεργασία με την ΕΝΑΛΕΙΑ παράκτιο καθαρισμό στο νησί του Αργοσαρωνικού «Πάτροκλος».

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, αποτελεί την κορύφωση του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ Αρχέλων & ΕΝΑΛΕΙΑ, με τίτλο «Είναι στο χέρι σου. Καθαρές θάλασσες για όλους.». Το πρόγραμμα διάρκειας 3 μηνών που ξεκίνησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου περιλάμβανε σημαντικές δράσεις, όπως η συγκέντρωση και η ένταξη 3.000 κιλών θαλάσσιου πλαστικού και χρησιμοποιημένου αλιευτικού εξοπλισμού στην κυκλική οικονομία. Ταυτόχρονα, το πρόγραμμα είχε και εκπαιδευτική χροιά με δεδομένο πως η εταιρεία υιοθέτησε 2 αλιευτικά σκάφη και μαζί με την ΕΝΑΛΕΙΑ δημιούργησε σημεία συλλογής διχτυών, εκπαιδεύοντας έτσι τους ψαράδες σε ορθότερες περιβαλλοντικά πρακτικές αλιείας καθώς και σε τρόπους συλλογής πλαστικού από την θάλασσα του Αργοσαρωνικού.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023, περισσότεροι από 30 εθελοντές ανάμεσα στους οποίους και εργαζόμενοι της ROLCO, έχοντας ως σημείο συνάντησης το Λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, μεταφέρθηκαν στο νησί «Πάτροκλος» με αλιευτικά σκάφη. Στον χρόνο που αφιέρωσαν στην παραλία, συνέλεξαν σε σάκους 50 κιλά από πλαστικά είδη και χρησιμοποιημένο αλιευτικό εξοπλισμό, προκειμένου να γίνει η διαλογή τους από το εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Συνολικά, στο διάστημα των 3 μηνών του προγράμματος, έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.650 κιλά πλαστικού συμπεριλαμβανομένων και αυτών της δράσης, αριθμός που αποδεικνύει για ακόμη μια φορά πως όλοι μαζί με πράξεις μικρές αλλά τόσο ουσιαστικές μπορούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου πλανήτη. Πρόκειται για αυτόν τον πλανήτη, που 15 χρόνια τώρα το brand MyPlanet οραματίζεται και διεκδικεί με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς και με αδιαπραγμάτευτο αίσθημα Ευθύνης και Σεβασμού προς το ίδιο το περιβάλλον