DIAGEO Hellas: Σημαντική διάκριση

Η DIAGEO Hellas, βραβεύτηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στον εθνικό δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη διάκριση, «PLATINUM».

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης επιβράβευσε επίσης την εταιρεία με έπαινο για τη «σημαντικότερη πρόοδο», αναγνωρίζοντας τις συνεχείς προσπάθειές της για βελτίωση στα ζητήματα υπευθυνότητας.

Η βράβευση αυτή της DIAGEO Hellas, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής της να λειτουργεί ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης προς τους καταναλωτές, τους εμπορικούς της συνεργάτες, τους εργαζόμενους και τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο αυτής της δέσμευσης, προωθεί πρωτίστως πρότυπα λελογισμένης κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών, επιδιώκοντας να αναδείξει το χαρακτήρα του ποτού ως μέρος της κοινωνικής ζωής.

Η στρατηγική για την υπεύθυνη κατανάλωση εφαρμόζεται  με τον Κώδικα Marketing Diageo και το πλαίσιο αυτοδέσμευσης της Ένωσης Εταιριών Αλκοολούχων Ποτών. Επίσης, περιλαμβάνει, διάδραση με τους καταναλωτές, με την ανθρωποκεντρική και καινοτόμο καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «City Walkers: Κάθε βήμα σου και μια επιλογή» καθώς και το διαδικτυακό τόπο «Ρώτα το Διονύση», ο οποίος παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ και βοηθά να μετρήσει κάποιος πόσο και τι πίνει. Τέλος, η Diageo βασίζεται σε συνεργασίες με κοινωνικούς και επιχειρηματικούς εταίρους όπως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας για την ενημέρωση του κοινού και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων οι οποίες ενισχύσουν την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών, ώστε να απέχουν από το αλκοόλ εάν πρόκειται να οδηγήσουν.

Στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2013 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, το βραβείο παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια της DIAGEO Hellas κα. Πηνελόπη Κούρκαφα, η οποία, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής επιλογής της εταιρίας μας στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο έτσι ώστε η Diageo να έχει κορυφαία φήμη και το σεβασμό των καταναλωτών, των εμπορικών εταίρων, των εργαζομένων και της κοινωνίας ευρύτερα. Η επιλογή μας να συμμετέχουμε σε αυτό το δείκτη σχετίζεται ακριβώς με το γεγονός ότι το CRI και το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης αξιολογούν σφαιρικά το περιβάλλον υπευθυνότητας στις επιχειρήσεις, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους για την κατάταξή μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ