Ίδρυμα Χατζηγάκη: Συνεχίζονται οι αποστολές στήριξης για τη Θεσσαλία

Οι συνεχείς δυσμενείς εξελίξεις στην Θεσσαλία, κάνουν τις ανάγκες των συνανθρώπων μας στις πληγείσες περιοχές να διογκώνονται. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη συνεχίζει την εκστρατεία υποστήριξης των πλημμυροπαθών σε δύο βασικούς άξονες:

  1. Αποστολές Στήριξης | Σε Είδη Πρώτης Ανάγκης
  2. Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο | Σε Σχολικά Είδη-Εξοπλισμό

Οι Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλία

Στοχεύουν στην παροχή ειδών άμεσης ανάγκης όπως εμφιαλωμένο νερό, τρόφιμα (μακράς διάρκειας, βρεφικά), είδη υγιεινής και ύπνου, καθαριστικά οικίας ακόμα και έπιπλα (στρώματα, ράντζα). Διενεργούνται υπό τον συντονισμό της ΓΓ Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη. Η ομάδα του Ιδρύματος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο με σκοπό να παραδίδονται όλες οι αποστολές αυτοπροσώπως και να καταγραφούν όλες οι ανάγκες για μελλοντικές αποστολές.

Το πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο

Υλοποιείται με στόχο την υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων στις πληγείσες περιοχές σε Θεσσαλία μέσα από την:

Α. Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών

Β. Πρωτοβουλίες Αρωγής για τις Σχολικές Υποδομές

Με συντονισμένες πρωτοβουλίες, όπου από την ομάδα του Ιδρύματος διενεργούνται συνεχώς ενδελεχείς καταγραφές αναγκών σε κάθε σχολική κοινότητα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς των περιοχών ώστε να υποστηριχθούν άμεσα σχολικές κοινότητες που μετρούν σοβαρές ελλείψεις σε υλικό καθώς και σε απώλειες-αλλοιώσεις στις δομές τους.

Μπορείτε να γίνετε μέρος της προσπάθειας με τους παρακάτω τρόπους:

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη έχει ήδη παραδώσει 13 τόνους σε είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας στο Δήμο Παλαμά-Καρδίτσας σε χωριά όπως ο Βλοχός, ο Κοσκινάς, η Μεταμόρφωση, στον Δήμο Τρικκαίων και στο Γεν. Νοσοκομείο Τρικάλων, μέσα από μία αποτελεσματική συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και τον φορέα TAGMA21.