Θεσσαλία: Ανθρωπιστική βοήθεια στην πράξη από πλήθος εθελοντών της χώρας στο Humanity Greece

Συνεχίζεται ασταμάτητα η αλυσίδα στήριξης για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τα πάντα από την κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία και την Μαγνησία στο χώρο της εθελοντικής ομάδας του Humanity Greece, Μυλλέρου 76 στο Μεταξουργείο, όπου εκεί από την πρώτη στιγμή, έχει στηθεί κυριολεκτικά μια πελώρια αλυσίδα αλληλεγγύης.

Με τους πολίτες να θέλουν να συνδράμουν ουσιαστικά για τους ανθρώπους της Θεσσαλίας, προσφέροντας είτε είδη και αγαθά είτε προσωπικό χρόνο για εθελοντική χειρωνακτική βοήθεια, οι αποστολές με ανθρωπιστική βοήθεια συνεχίζονται στις οικογένειες και τους πολίτες που έχουν πληγεί.

Οι εθελοντές του Humanity Greece που από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν την μεγαλύτερη αλυσίδα αλληλεγγύης στη χώρα, ταξιδεύουν μέρα παρά μέρα σε όλα τα χωριά και βοηθούν στο συντονισμό και την οργάνωση τόσο των αγαθών όσο της κατανομής των ειδών στον κόσμο. Με στοχευμένες ενέργειες το Humanity Greece ενώνει τόσο τους πολίτες όσο τις επιχειρήσεις με γνώμονα να συμβάλλουν ολιστικά στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης στην χώρα μας.

Όπως επισημαίνει η κα Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια του Humanity Greece, “Οι εθελοντές βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή για να στηρίξουν με κάθε τρόπο τους συνανθρώπους μας σε έκτακτη ανάγκη. Προσφέρουν ανιδιοτελώς και συμβάλλουν καθοριστικά στην βοήθεια που προσφέρετε στα πεδία. Μόνο σεβασμό μπορούμε να δείχνουμε στην αμέριστη προσφορά του κόσμου. Το Humanity Greece είναι ένα ανοιχτό σπίτι για όλους, χωρίς διακρίσεις και στερεότυπα”.

Και ναι όποιος γνωρίζει από εθελοντικές ομάδες, αν επισκεφτεί το Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece έρχεται αντιμέτωπος με έναν ζεστό χώρο, που προάγει τις αξίες της ανθρωπιάς, έχει “χώρο” για όλο τον κόσμο και στηρίζει ανιδιοτελώς σε κάθε κοινωνική ανάγκη που προκύπτει.

Θεσσαλία: Συνεχείς αποστολές αλλά και εθελοντές βοηθούν στους καθαρισμούς των σπιτιών

Με το έδαφος και τα σπίτια ακόμη και σήμερα να έχουν παντού λάσπες, ενώ πολλά χωριά είναι μη κατοικήσιμα, εθελοντές του Humanity Greece προσπαθούν να βοηθήσουν στους καθαρισμούς των σπιτιών και των δρόμων παράλληλα με την συνεχή αποστολή στοχευμένης ανθρωπιστικής βοήθειας στα χωριά.

Με άμεσες ενέργειες, και λόγω της ανυπολόγιστης καταστροφής, οι εθελοντές του Humanity Greece θα στηρίξουν ουσιαστικά τις περισσότερες οικογένειες της Θεσσαλίας, το λιγότερο για ένα εξάμηνο Οκτώβριος 2023 – Μάρτιος 2024, μέσω της εξατομικευμένης παροχής πακέτων στήριξης τα οποία θα περιλαμβάνουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής, βρεφικά και καθαριστικά είδη διαμορφωμένα και προσωποποιημένα πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες της εκάστοτε οικογένειας.