FairLife: Στις 29/11 το 3ο Ετήσιο Συνέδριο «Ο καρκίνος του πνεύμονα σε πρώτο πλάνο»

Η FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα διοργανώνει το 3ο ετήσιο συνέδριο του φορέα με τίτλο  «Ο καρκίνος του πνεύμονα σε πρώτο πλάνο»  – από την καθημερινή πρακτική στη βέλτιστη αντιμετώπιση.

 Το συνέδριο θα διεξαχθεί δια ζώσης στις 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. – 19.00 μ.μ. στον πολυχώρο ATRAKTOS (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα) με διαδικτυακή μετάδοση στα κανάλια του φορέα και αποτελεί την κορύφωση των δράσεων της FairLife L.C.C. για τον Νοέμβριο, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Κάντε την εγγραφή σας και παρακολουθήστε:

 

Το συνέδριο που πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά έχει υβριδικό χαρακτήρα και στόχο να προσεγγίσει επιστημονικά αλλά και καθημερινά ζητήματα που αφορούν τους ανθρώπους που έχουν επηρεαστεί από τον καρκίνο του πνεύμονα παράλληλα με την ευαισθητοποίηση της Πολιτείας αλλά και της Κοινωνίας για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης με τις τοποθετήσεις καταξιωμένων επιστημόνων υγείας.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούν στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση, στη διαδικασία της διάγνωσης στην πρώιμη και μεταστατική νόσο, στις υποστηρικτικές θεραπείες καθώς και στο στίγμα του καπνίσματος που «συνοδεύει»  τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, οι οποίες θα αποτελέσουν τη βάση για μια εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τις προκλήσεις και τα εμπόδια καθώς και τις λύσεις που προτείνονται για τη βέλτιστη και ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας.

Το 3ο συνέδριο της FairLife L.C.C. απευθύνεται στους ανθρώπους που βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, στις οικογένειες και στους φροντιστές, στους επαγγελματίες υγείας και επιστημονικούς φορείς, στους φοιτητές ιατρικών επιστημών, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και φυσικά στο ευρύ κοινό.

Παρακολουθήστε το video πρόσκληση του Συνεδρίου: https://buff.ly/3QK2T8S

Την εκδήλωση παρουσιάζει και συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από 50 ομιλητές και σχολιαστές –  εκπρόσωποι φορέων από την επιστημονική, ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πολιτείας αλλά και των ασθενών καθώς και στελέχη της φαρμακοβιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης καλούνται να τοποθετηθούν για την εικόνα του καρκίνου του πνεύμονα στην Ελλάδα του 2023, για τα νεότερα δεδομένα και τα επόμενα βήματα στην εφαρμογή του προσυμπτωματικού ελέγχου, για τις προσδοκίες από μια πρώιμη διάγνωση, για την αντιμετώπιση του μεταστατικής νόσου στην Ελλάδα, για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που νοσούν καθώς και τις επιπτώσεις από το στίγμα του καπνιστή.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν οι: Κορίνα Πατέλη-Bell, Πρόεδρος FairLife Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών & πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, Μάριος Θεμιστοκλέους, Υφυπουργός Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, Καθ. Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Διευθυντής  4ης Παθολογικής Κλινικής Αττικόν, Πρόεδρος Εταιρείας Λοιμώξεων, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας, Dr. Karen Kelly (MD), CEO IASLC, Professor Emeritus University of California, Davis, Δημήτρης Κοντοπίδης, Πρόεδρος του European Lung Foundation και Ewelina Szmytke, Αντιπρόεδρος του Lung Cancer Europe (LuCE).

Η εναρκτήρια ενότητα του Συνεδρίου αφορά την εικόνα του καρκίνο στην Ελλάδα, όπου η κα Mίνα Γκάγκα, Πνευμονολόγος, τ. Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μέλος του Standing Committee του Ευρωπαϊκού Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα παρουσιάσει συνοπτικά τα δεδομένα γύρω από την νόσο στην χώρα μας.

Η πρόεδρος της FairLife L.C.C. κα. Κορίνα Πατέλη Bell, αναφερόμενη στο συνέδριο, τόνισε: «Το φετινό συνέδριο της FairLife L.C.C. έχει ως στόχο να φωτίσει  όλη τη δύσκολη διαδρομή του ασθενή με το καρκίνο του πνεύμονα. Θα συζητάμε για τη διάγνωση αλλά και  τη ζωή μας  μαζί με τον καρκίνο. Δυστυχώς στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως τα στατιστικά στοιχεία παραμένουν αποθαρρυντικά. Όμως, τα βήματα για τον προσυμπτωματικό έλεγχο και η πρόοδος της έρευνας μας δίνουν ελπίδα για τη βελτίωση αυτής της εικόνας. Όλοι οφείλουμε να είμαστε σε κοινή γραμμή πορείας, χωρίς όρους και όρια. Για τον καρκίνο του πνεύμονα δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε!»

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε), Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (Ε.Π.Ε), Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας (Ε.Ε.Α.Ο), Ελληνική Ακτινολογική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.), Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛ.Ε.ΚΑ.Π), Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής (Ε.Ε.Π.Α), Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος- Καρδιάς-Αγγείων (Ε.Ε.Χ.Θ.Κ.Α), Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία , Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου (ΕΛ.Ι.Ε.Κ), Εθνικό Σύνδεσμο Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΣΝΕ).

Αιγίδα παρέχουν επίσης οι διεθνείς και ευρωπαϊκοί φορείς : International Association for the Study of Lung Cancer (IASLC), Global Lung Cancer Coalition (GLCC), European Lung Foundation (ELF) , Lung Cancer Europe (LuCE), Lung Cancer Awareness Month Coalition (LCAM) καθώς και ο Σύνδεσμος  Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε) και PhRMA Innovation Forum (PIF).

Με την ευγενική υποστήριξη των: MSD, Roche Hellas, AstraZeneca, BMS Greece, Janssen-Cilag, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ ΑΕΒΕ, GSK.

Στο συνέδριο παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας (Ελληνικά-Αγγλικά).

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα. Αποστολή του φορέα είναι να υποστηρίξει ολιστικά όσους βιώνουν τον καρκίνο του πνεύμονα, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, στην πορεία τους μέσα από τη νόσο.

 Η FairLife L.C.C.  εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό σχετικά με:

 

  • την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας
  • το δικαίωμα της ενημέρωσης γύρω από τον καρκίνο του πνεύμονα
  • την ισότιμη πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες και καινοτόμες θεραπείες
  • την αναγκαιότητα της ψυχολογικής υποστήριξης σε ασθενείς, στις οικογένειες και στους φροντιστές τους
  • την καταπολέμηση του στίγματος των ασθενών που νοσούν με καρκίνο του πνεύμονα.

Η FairLife– Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα ιδρύθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020.