Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»: Στήριξη στον έλληνα φοιτητή

    Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου, το Πανεπιστήμιο McGill ανακοίνωσε δωρεά ύψους $1,1 εκατομμυρίων από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org).  Η δωρεά θα επιχορηγήσει δύο Υποτροφίες Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για Αριστεία στις Μεταπτυχιακές Σπουδές.

    Οι υποτροφίες θα απονέμονται ετησίως σε χαρισματικούς φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μεταπτυχιακό (Masters) ή διδακτορικό δίπλωμα σπουδών, επιλέγοντας από το ευρύ φάσμα μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρει το McGill.
    Ο κάθε αποδέκτης υποτροφίας θα λάβει χρηματοδότηση για σπουδές έως και δύο ετών.  Η πρώτη υποτροφία θα απονεμηθεί το φθινόπωρο του 2014.

    Ως το σημαντικότερο ερευνητικό πανεπιστήμιο του Καναδά, το McGill είναι ευρέως γνωστό για τη δυναμική του κοινότητα που αποτελείται από διακεκριμένους καθηγητές και  εξαίρετους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το ένα τέταρτο, σχεδόν, των φοιτητών του, αναπτύσσει μεταπτυχιακό έργο, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στα ερευνητικά πανεπιστήμια του Καναδά. Καθώς εντείνεται η παγκόσμια αναζήτηση για την προσέλκυση χαρισματικών μεταπτυχιακών φοιτητών, αυξάνεται και η ανάγκη για στήριξη μέσω υποτροφιών.

    «Η γενναιόδωρη αυτή δωρεά αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του κεντρικού ρόλου που μπορούν να παίξουν οργανισμοί, όπως το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», στη στήριξη της προσπάθειας του McGill να αναπτύξει μία πολυπολιτισμική κοινότητα φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού», δήλωσε η Heather Munroe-Blum, Διευθύντρια και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου McGill. «Οι υποτροφίες αυτές θα ενισχύσουν τη σταθερή μας δέσμευση απέναντι σε εξαίρετους νέους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τη ζωντανή κοινότητα σπουδαστών του McGill. Εκ μέρους όλων των επίδοξων νέων που θα επωφεληθούν από τη στήριξή του, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την υποδειγματική γενναιοδωρία του».

    Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» είναι ένας από τους μεγαλύτερους φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της Tέχνης και του Πολιτισμού, της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Πρόνοιας, από το ξεκίνημα της κοινωφελούς του δράσης το 1996.

    Η δωρεά πραγματοποιείται, εν μέρει, με αφορμή τον εορτασμό των 70 ετών συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά, και σε συνέχεια της πολύχρονης παράδοσης του Ιδρύματος για τη στήριξη και τη συνεργασία με πανεπιστήμια του Καναδά.
    Ο κ. Robert Peck, Πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα, έπαιξε ζωτικό ρόλο στο ξεκίνημα της συζήτησης για τη δημιουργία μίας σειράς υποτροφιών σε πανεπιστήμια του Καναδά, και στην πραγματοποίησή τους.

    «Μας δίνει μεγάλη χαρά η συνεργασία μας με το McGill για τη δημιουργία αυτών των υποτροφιών», δήλωσε ο Στέλιος Βασιλάκης, Υπεύθυνος Στρατηγικής και Νέων Προγραμμάτων στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». «Οι υποτροφίες θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα, προσφέροντας σε χαρισματικούς προπτυχιακούς φοιτητές την ευκαιρία να συνεργαστούν με το Πανεπιστήμιο McGill και να μάθουν από το παγκοσμίου επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό του. Η εμπειρία αυτή θα ενισχύσει τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά τους προσόντα και θα δημιουργήσει ένα «κανάλι» για την εισροή ταλέντου προς τις επιχειρήσεις, τους κυβερνητικούς οργανισμούς και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας. Σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία για την Ελλάδα, οι υποτροφίες ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παρόντος και προσφέρουν ένα νέο όραμα για το μέλλον. Θα προσφέρουν σε δικαιούχους φοιτητές τα οικονομικά μέσα για να σπουδάσουν, εν καιρώ κρίσης, σε ένα εξαιρετικό ακαδημαϊκό ίδρυμα, θέτοντας, παράλληλα, και τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο».

    Το McGill, το πλέον διεθνές ερευνητικό πανεπιστήμιο του Καναδά, υποδέχεται ετησίως φοιτητές από 150 περίπου χώρες, και περισσότερους από 20 από την Ελλάδα.

    Τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στο πανεπιστήμιο και την Ελλάδα ενισχύει περαιτέρω η ζωντανή ελληνική κοινότητα του McGill, αποτελούμενη από 500 περίπου αποφοίτους, γονείς και φίλους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ