ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Βιβή Σιδηροφάγη, πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Μιλάει για την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που από το 1996 με έδρα στην περιφέρεια και μάλιστα στο ακριτικό νησί της Χίου αναπτύσσει και παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας, στο πνεύμα της κοινωνικής και κοινοτικής ψυχιατρικής.

Παρουσιάζει τις δομές που το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου λειτουργεί στη Χίο, αλλά και στην Αθήνα που μέχρι σήμερα έχουν υποστηρίξει περισσότερα από 9.724 παιδιά, εφήβους, ενήλικες, καθώς και τις οικογένειές τους.

Τέλος, συζητάει για τον πρώτο δωρεάν ηλεκτρονικό οδηγό αυτισμού autismap στην Ελλάδα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και τη συμμετοχή του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου στη #GivingTuesday, το παγκόσμιο κίνημα γενναιοδωρίας, που κινητοποιεί τη δύναμη των ανθρώπων και των οργανώσεων, ώστε να μεταμορφώνουν τις κοινότητές τους και τον κόσμο τους.