Δούκας: Ζητάει κίνητρα για την ανακύκλωση στους δήμους

Πρόσκληση στην κυβέρνηση να δώσει κίνητρα στους Δήμους για την υλοποίηση των στόχων της ανακύκλωσης στέλνει ο Χάρης Δούκας ο οποίος διαπιστώνει «τιμωρητική λογική» από την πλευρά των αρμόδιων υπουργών.

«Μόλις ένα μήνα πριν την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών, η Κυβέρνηση αιφνιδιαστικά νομοθετεί μέτρα που, αφαιρούν αυθαίρετα σημαντικά ποσά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, δυσχεραίνουν ζωτικές οικονομικές λειτουργίες των Δήμων και απειλούν με νέες οικονομικές επιβαρύνσεις τους πολίτες.
Δυστυχώς, η απερχόμενη αρχή του κ. Μπακογιάννη, ούσα ουραγός στην ανακύκλωση, είναι μεταξύ αυτών που προσέφεραν πάτημα στην κυβέρνηση για την παρέμβαση αυτή», τονίζει με δήλωσή του ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων και υπογραμμίζει:

«Έχουμε δεσμευτεί για τη μείωση κατά 50% της ποσότητας των απορριμμάτων μέσα στην πενταετία και θα το κάνουμε πράξη. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τιμωρητική λογική και να σταθεί με ουσιαστικά κίνητρα στο πλευρό των Δήμων για την υλοποίηση των στόχων της ανακύκλωσης».