Roundtable CSE

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το roundtable που διοργάνωσε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) για την παρουσίαση των νέων παγκόσμιων οδηγιών έκδοσης Κοινωνικών Απολογισμών του GRI (Global Reporting Initiative) G4. H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 20 εκπροσώπων σημαντικών εταιριών όπως η Jetoil, η Γέφυρα, το ΥΓΕΙΑ, η Motor Oil και οι Αττικές Διαδρομές αλλά και τραπεζών όπως η Πειραιώς και η Alpha Bank.

To Κέντρο Αειφορίας (CSE) αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε από την παρουσία του στην επίσημη ανακοίνωση του αναβαθμισμένου προτύπου που έγινε από το GRI στο Άμστερνταμ, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες του roundtable για την υπό έκδοση νέα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία για υποχρεωτική αναφορά της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από  τις μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και  το νέο πρότυπο Κοινωνικών Απολογισμών GRI G4. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα περισσότερες από 40  επιχειρήσεις στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν την Κοινωνική και Περιβαλλοντική τους απόδοση. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συζήτηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο πλαίσιο της οποίας τα εκπαιδευμένα στελέχη του CSE συζήτησαν με τους συμμετέχοντες την  πρακτική εφαρμογή του νέου προτύπου και την Ευρωπαϊκή  Νομοθεσία.

Ουσιαστική ήταν η συνεισφορά τόσο της κυρίας Λένας Μαμιδάκη, Διευθύντριας Μάρκετινγκ, Επικοινωνίας και ΕΚΕ του ομίλου Jetoil όσο και του κυρίου Γιάννη Φρέρη, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., οι παρεμβάσεις των οποίων είχαν ως στόχο να προάγουν και να ενισχύσουν συνολικά τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και της εταιρικής υπευθυνότητας. Ευχαριστούμε θερμά τόσο τους ιδίους όσο και το σύνολο των παρευρισκομένων που μας τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλαν καθοριστικά στη διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου.

Το Κέντρο Αειφορίας (CSE) ως επίσημος εκπαιδευτικός φορέας του Global Reporting Initiative (GRI) από το 2010 για την παροχή εκπαίδευσης σε Ελλάδα και Μέση Ανατολή, ως κορυφαίος εκπαιδευτικός  και συμβουλευτικός οργανισμός σε θέματα Κοινωνικών Απολογισμών και ΕΚΕ έχει συμβάλει σημαντικά στη διάδοση της πρωτοβουλίας για περισσότερη διαφάνεια και επικοινωνία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης μέσω διεθνών προτύπων όπως το GRI και έχει συνεργαστεί με κορυφαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα  για τη δημιουργία κοινωνικών απολογισμών διαχρονικά μεταξύ των οποίων είναι οι Jetoil, Nestle, McCain, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Γέφυρα ΑΕ, Αlpha Bank, Apivita, BSH καθώς και με Fortune 500 εταιρείες στην Αμερική, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ