ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ: Ένα ακόμη έργο ενεργειακού συμψηφισμού, 2,6 MW – Ανάδοχος η ΑΕΝΑΟΣ

Η εταιρεία ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ προχώρησε στη κατασκευή ενός ακόμη έργου Ενεργειακού Συμψηφισμού, 2,6 MW στις εγκαταστάσεις της στη Θήβα, όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή της, συνεχίζοντας αδιάλειπτα τις επενδύσεις με προσανατολισμό τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης , τη μείωση του ενεργειακού κόστους και την ενεργειακή εξοικονόμηση των εγκαταστάσεων της.

Είναι το τέταρτο κατά σειρά έργο Ενεργειακού Συμψηφισμού για τα ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ, έπειτα από τις προηγούμενες επενδύσεις τους που υλοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις τους στα Χανιά ισχύς 1,3 MW, στο Λουτράκι 600 kW και στην Αξιούπόλη 400 kW. Η εκτιμώμενη απόδοση των Φωτοβολταϊκών Σταθμών ανέρχεται στις 6.675 MWh/έτος όπου θα αποσοβήσουν άνω των 3.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Πέρα από τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, το Net-Metering δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην εταιρεία αφού αποφεύγει το τεράστιο κόστος της Ηλεκτρικής Ενέργειας που ταλανίζει όλες τις Ελληνικές Βιομηχανίες και τη βοηθάει να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία.

Ανάδοχος και σε αυτό το έργο επιλέχτηκε η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα αναλαμβάνοντας εξ ΄ολοκλήρου την αδειοδότηση , μελέτη, κατασκευή καθώς και τη χρηματοδότηση του έργου , φανερώνοντας την εξαιρετική συνεργασία που είχαν οι δύο πλευρές από τη πρότερη συνεργασία τους.