ΔΕΛΤΑ: Νέο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα διατροφής και σπατάλης τροφίμων για παιδιά 4-6 ετών

Η ΔΕΛΤΑ, από το 2011 με το πρόγραμμα «Ταξίδι στην Πρωινοχώρα» και εν συνεχεία από το 2018 με την «Χώρα των Τροφομικρούληδων», έχει συμβάλει στην ευαισθητοποίηση χιλιάδων παιδιών σε θέματα καλής διατροφής και πρόληψης της σπατάλης τροφίμων.

Σήμερα, σε συνεργασία με την πλατφόρμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά The Why Community, η ΔΕΛΤΑ εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, με στόχο να ανάψει τη σπίθα της διαρκούς αναζήτησης και εξερεύνησης μέσα στο κάθε παιδί.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε πρώτη φάση σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον εδώ

Στo πλαίσιo της «επίσημης πρώτης» του νέου προγράμματος στο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Dorothy Snot παρευρέθηκε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία δήλωσε: «Ως Υπουργείο Παιδείας στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που ενθαρρύνει και μαθαίνει στα παιδιά με δημιουργικό τρόπο πώς θα γίνουν ενεργοί πολίτες, πώς θα φροντίζουν τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους, πώς θα ενισχύσουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους, μαθαίνοντας παράλληλα και γιατί πρέπει να το κάνουν».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ, Χρήστος Τσόλκας, αφού ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την παρουσία της και τους οικοδεσπότες για τη φιλοξενία, δήλωσε: «Η παρουσία μας σήμερα εδώ είναι μια ευκαιρία να ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών από μικρή ηλικία. Στη ΔΕΛΤΑ υπηρετούμε αυτό τον σκοπό εδώ για πάνω από μία δεκαετία με στόχο να δημιουργούμε ενθουσιασμό και πάθος στα παιδιά για ένα θέμα που μας αφορά όλους».

Αναφερόμενος στην καινοτόμο εκπαιδευτική μεθοδολογία του The Why Community, ο ιδρυτής του, Γιάννης Γιαννούδης δήλωσε: «Η προσέγγισή μας αποσκοπεί στην εκπαίδευση των νέων με δημιουργικούς τρόπους. Θέλουμε να δείξουμε στα παιδιά ότι η καλή διατροφή μπορεί να είναι διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα. Εστιάζουμε στη δημιουργικότητα και την ενεργό συμμετοχή των παιδιών για να ενθαρρύνουμε την υιοθέτηση καλών συνηθειών στην καθημερινότητά τους».