Γιατροί του Κόσμου: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Τραύματος στο νοσοκομείο του Chernivtsi

Χάρη στη συνεργασία των Γιατρών του Κόσμου – Ελλάδας και των Γιατρών του Κόσμου – Ιαπωνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Αποκατάσταση υποδομών υγειονομικής περίθαλψης στην Ουκρανία” (H.I.R. Project), μια παρέμβαση που περιλαμβάνει εργασίες ανακαίνισης επιλεγμένων εγκαταστάσεων υγείας στις περιοχές Sumy και Chernivtsi της Ουκρανίας, το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών στο Chernivtsi κατάφερε να ανακαινίσει πλήρως πολλούς από τους χώρους του.

Συγκεκριμένα, ανακαινίστηκαν οι αίθουσες εξέτασης (για παιδιά και ενήλικες) και η αίθουσα της εισόδου, καθώς και τα γραφεία και τους χώρους ανάπαυσης για τους γιατρούς και το προσωπικό αλλά και άλλοι σημαντικοί χώροι για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου, με κονδύλια από το πρόγραμμα της ιαπωνικής κυβέρνησης. Το συνολικό εμβαδόν των ανακαινισμένων χώρων είναι σχεδόν 240 m2.

Επίσης, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του έργου, το νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών Chernivtsi θα παραλάβει 2 ιατρικά φορεία με διαφανές ρυθμιζόμενο ερεισίνωτο πλάτης για ακτίνες Χ. Πρόκειται για απαραίτητο εξοπλισμό για την παροχή καλύτερων ιατρικών υπηρεσιών. Στα εγκαίνια του Κέντρου Τραύματος παρευρέθηκαν από τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας o Στράτος Χιώτης, Head of Mission Ukraine Crisis και ο Oleksiy Hrushko, Field Coordinator των ΓτΚ στην Ουκρανία.

Το νοσοκομείο συνεργάζεται με τους Γιατρούς του Κόσμου – Ελλάδας από το καλοκαίρι του 2022. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έχει λάβει διάφορες ανθρωπιστικές προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων, αναλώσιμων υλικών και εξοπλισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Οι Γιατροί του Κόσμου – Ελλάδας μετρούν ήδη 20 μήνες συνεχούς παρουσίας και δράσης στην Ουκρανία υποστηρίζοντας τον άμαχο πληθυσμό.

“Είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της υγειονομικής περίθαλψης από τους εταίρους μας. Η συνεργασία μας συνεχίζεται και εργαζόμαστε από κοινού για να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι της Bukovyna θα λαμβάνουν ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και εξειδίκευσης”, δήλωσε ο Ruslan Zaparaniuk, Διοικητής της περιφέρειας Chernivtsi. Μεταξύ άλλων, το “παρών” έδωσε στα εγκαίνια και ο Oleksiy Boyko, Επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου Chernivtsi καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.