Ίδρυμα Χατζηγάκη: Αποστολές σε 22 Πλημμυροπαθή Σχολεία και Κοινωνικά Παντοπωλεία στη Θεσσαλία

Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες με την Skroutz A.E., τις εκδόσεις Διόπτρα, την ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ και με την συμβολή 4 οργανισμών ολοκλήρωσε αποστολές σε 8 πληγείσες περιοχές

 

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο πλαίσιο της μεγάλης εκστρατείας στήριξης των πληγέντων στην Θεσσαλία, διενεργεί από τον Σεπτέμβριο 2023 δύο Προγράμματα Αρωγής:

 

α) Αποστολές Στήριξης: παροχή βασικών αγαθών, προϊόντων υγείας

β) Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο: παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού, βιβλίων, εκπαιδευτικού υλικού, παιχνιδιών και αναλωσίμων

 

Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο στην Θεσσαλία

 

Πριν από λίγες ημέρες, οι πρώτες αποστολές σε πληγείσες σχολικές κοινότητες στην Θεσσαλία ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με την ομάδα του Ιδρύματος να ταξιδεύει σε 8 περιοχές για τις παραδόσεις σε 17 από τις 22 πλημμυροπαθείς σχολικές μονάδες σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Στις αποστολές, ακολούθησαν δύο μέλη του Δ.Σ. η Γ.Γ. και Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προγραμμάτων, Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη και ο Πέτρος Χατζηγάκης, Επίτιμο Μέλος.

 

Το πρόγραμμα υποστηρίζει σχολικές μονάδες που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου καλύπτοντας ανάγκες σε τεχνολογικό εξοπλισμό, έπιπλα, βιβλία, παιχνίδια, αναλώσιμα κ.α. μετά από ενδελεχείς και συνεχείς καταγραφές αναγκών από την ομάδα του Ιδρύματος από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα.

 

Στρατηγική Συνεργασία με την Skroutz A.E.

 

H Skroutz A.E., ως εταίρος στο Πρόγραμμα Μαζί για το Σχολείο, προσέφερε τεχνολογικό εξοπλισμό (σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, διαδραστικούς πίνακες, πολυμηχανήματα, προτζέκτορες και αναλώσιμα) πλημμυροπαθείς σχολικές μονάδες στην Θεσσαλία. Αυτή είναι η πρώτη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματος και της Skroutz A.E.

 

Εταίρος στο πρόγραμμα και οι εκδόσεις Διόπτρα με συνεισφορά σε πάνω από 450+ παιδικά βιβλία (4-12 ετών). Στο κάλεσμα του Ιδρύματος ανταποκρίθηκαν φορείς και οργανισμοί, οι οποίοι μέσα από το δίκτυο τους υποστήριξαν το Πρόγραμμα με βιβλία, παιχνίδια, είδη πρώτης ανάγκης κ.α. το Library4all, η Educaid, το Childrens Institute of Technology και το Athens Comics Library. Τέλος, στο πρόγραμμα συνέβαλλαν με μεγάλη προσφορά παιδικών βιβλίων και ετήσιων σχολικών ημερολογίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Οι Αποστολές Στήριξης στην Θεσσαλία

 

Η ομάδα του Ιδρύματος μέσα από το Πρόγραμμα Αποστολές Στήριξης ταξίδεψε επίσης και σε Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Βόλου και Λαρισαίων για τις παραδόσεις βασικών αγαθών, ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής.

 

Τις αποστολές υποστήριξαν η ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ με προσφορά σε σημαντικό όγκο τροφίμων μακράς διάρκειας και ζωοτροφών. Η κινητιοποίηση και δωρεά τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής ήταν άμεση και από τις ομάδες υπαλλήλων στην Laskaridis Shipping Company και από τους γονείς, μαθητές/ τριες, εκπαιδευτικούς στο St. Catherine’s British School Athens.

 

Από τον Σεπτέμβριο 2023, μέχρι και σήμερα έχουν παραδοθεί τουλάχιστον 20 τόνοι προϊόντων και ειδών σε 4 πληγέντες Δήμους (Παλαμάς-Καρδίτσας, Τρίκαλα, Βόλος, Λάρισα) μέσα και από την αποτελεσματική συνεργασία του Ιδρύματος με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ).

 

Στο πλαίσιο, του Προγράμματος Αποστολές Στήριξης παραδόθηκαν έπιπλα, είδη σπιτιού, θερμαντικά σώματα σε ευάλωτες οικογένειες πληγέντων κοινοτήτων στα Τρίκαλα, μετά από την δυναμική κινητοποίηση μεγάλου αριθμού ιδιωτών από διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Η ομάδα του Ιδρύματος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο με σκοπό να παραδίδονται όλες οι αποστολές αυτοπροσώπως και να καταγράφονται όλες οι ανάγκες για μελλοντικές αποστολές.

 

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη θα συνεχίσει μέσα από τα δύο προγράμματα αρωγής να πραγματοποιεί αποστολές στις πληγείσες περιοχές και σχολικές κοινότητες για όσο αυτό κρίνεται αναγκαίο. Τα προγράμματα διενεργούνται υπό τον συντονισμό της Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη και της ομάδας της.