Praktiker Hellas: To Kiddos Kipos – The School Project συνεχίζει να πρασινίζει

Η Praktiker Hellas με το βλέμμα στραμμένο στο περιβάλλον, συνεχίζει τις δράσεις του προγράμματος Kiddos KiposThe School Project.

Οι «Kipos Experts» της Praktiker, το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκαν και πρασίνισαν τρία ακόμα σχολεία της Ανατολικής Αττικής, κάνοντας εργασίες κήπου, ποτίσματος και φυτεύοντας λαχανόκηπους, μαζί με τους μαθητές.  Με αυτές τις τρεις επισκέψεις ολοκληρώθηκε, για τη φετινή χειμερινή σεζόν το πρασίνισμα των προαύλιων χώρων των σχολείων ενώ οι δράσεις θα συνεχιστούν την Άνοιξη του 2024.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων στο χώρο του Urban Kipos στη Παλλήνη, για να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικό βιωματικό σεμινάριο και να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την κηπουρική. Οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά και τα οφέλη της κηπουρικής, μέσω ενός διαδραστικού προγράμματος, και να ενισχύσουν τη σχέση τους με το περιβάλλον μαθαίνοντας για αυτό.

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο ενότητες: Στην πρώτη, οι μικροί κηπουροί μαθαίνουν να φυτεύουν και να φροντίζουν αρωματικά φυτά και λουλούδια στο Urban Kipos  Corner, με την καθοδήγηση των «Kipos Experts», της  εξειδικευμένης ομάδας της Praktiker, που αποτελείται γεωπόνους και αρχιτέκτονες τοπίου. Στη δεύτερη ενότητα, οι μαθητές συμμετέχουν σε εκπαιδευτικό-βιωματικό σεμινάριο, σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα του WWF. Το σεμινάριο επικεντρώνεται στην προστασία του περιβάλλοντος και τη στενή σχέση μας με τη φύση, παρέχοντας κατευθυντήριες οδηγίες για το πώς μικροί και μεγάλοι μπορούν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο πράσινη, ξεκινώντας από το σπίτι τους.

Το Kiddos KiposThe School Project της Praktiker Hellas, είναι μία πρωτοβουλία που έχει ως κύριο στόχο να εμφυσήσει την οικολογική συνείδηση στη νέα γενιά, αλλά και να μετατρέψει τις αυλές των σχολείων της πόλης σε χώρους πρασίνου. Το πρόγραμμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Περιβαλλοντικής Υπόσχεσης που έχει δώσει η Praktiker Hellas, μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του αστικού πρασίνου.

Μέχρι στιγμής, από την ενέργεια έχουν ωφεληθεί 10 σχολεία: 7 σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αθηναίων και 3 σχολικά συγκροτήματα της Ανατολικής Αττικής τα οποία έχουν «πρασινίσει». Περίπου 1.000 μαθητές συμμετείχαν στις φυτεύσεις μαζί με τους εξειδικευμένους «Kipos Experts» της Praktiker, υπό την καθοδήγηση των οποίων φυτεύτηκαν πάνω από 1.000 φυτά (αρωματικά και λαχανικά), 30 ζαρντινιέρες και γλάστρες και τοποθετήθηκαν 15 προγραμματιστές ποτίσματος. Συνολικά από το Πρόγραμμα έχουν ωφεληθεί περίπου 2.000 μαθητές & εκπαιδευτικοί.

Η Praktiker Hellas, μέσω των πράσινων πρωτοβουλιών στα  σχολεία, αποβλέπει στην εκμάθηση βιώσιμων πρακτικών και την υιοθέτηση μιας πιο «πράσινης» καθημερινότητας, ξεκινώντας από το σχολείο και κατ’ επέκταση από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα οδηγήσει σε μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα για όλους.