LEROY MERLIN: Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης 2022

Θετικά αποτελέσματα στην πορεία προς ένα βιώσιμο σπίτι και, ευρύτερα, προς ένα μέλλον βιωσιμότητας καταγράφονται στη δεύτερη Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης που δημοσίευσε η LEROY MERLIN. Σε σύγκριση και με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, η εικόνα που αποτυπώνεται στην Έκθεση για το 2022 είναι αυτή μιας δυναμικής Εταιρείας η οποία κινείται σταθερά ανοδικά προς την κάλυψη των στόχων που έχει θέσει για το 2025. Στο επίκεντρο αυτής της πορείας βρίσκονται η στρατηγική και οι επιδόσεις της για τις ESG δράσεις της, σχετικά με το Περιβάλλον, την Οικονομία, την Κοινωνία και το Εργασιακό πλαίσιο. Ειδικά τα θέματα εταιρικής υπευθυνότητας της LEROY MERLIN συνάδουν απόλυτα και με τους 17 Στόχους των Ηνωμένων Εθνών.

 

Περιβάλλον

Προωθώντας τις δεσμεύσεις της για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και εφαρμογή των αρχών των μηδενικών αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας, η LEROY MERLIN λειτουργεί στα πρότυπα της βιώσιμης ανάπτυξης και αναπτύσσεται με κριτήριο το σεβασμό στο περιβάλλον. Όπως καταγράφεται στην ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, το 2022, το 100% της κατανάλωσης ενέργειας που έκανε η Εταιρεία προήλθε από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα, μείωσε την κατανάλωση νερού στις δραστηριότητές της κατά 36% σε σχέση με το 2021, ενώ προχώρησε στην ανακύκλωση 890,96 τόνων υλικών.

 

 

Οικονομία

Στην Έκθεση καταγράφεται επίσης σημαντική αύξηση του τζίρου της LEROY MERLIN, ο οποίος ανήλθε στα 203.957.700 ευρώ, που σημαίνει + 24%, σε σχέση με το 2021. Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 και την ενεργειακή κρίση την οποία προκάλεσε το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, το ιδιαίτερα θετικό αυτό αποτέλεσμα αποτελεί επικύρωση των στρατηγικών που εφαρμόζει η Εταιρεία στην επιλογή και προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων της. Παράλληλα, είναι ενδεικτικό της εμπιστοσύνης που απολαμβάνει, όχι μόνο από τους καταναλωτές-πελάτες της, αλλά και από τους 1950 προμηθευτές της από όλη την Ελλάδα.

 

 

Κοινωνία

Η LEROY MERLIN έχει δεσμευτεί να συμβάλλει με τις ενέργειές της, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν σε ασφαλή, ευχάριστα και βιώσιμα σπίτια. Για το σκοπό αυτόν διαθέτει τους κατάλληλους ανθρώπους με την κατάλληλη τεχνογνωσία, καθώς και χιλιάδες εξειδικευμένα προϊόντα, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 2.000 οικολογικά σχεδιασμένα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης που υλοποιεί, φροντίζει συστηματικά την κοινωνία και τους ανθρώπους της. Το 2022, μέσα από την πλατφόρμα #giakalo και σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και ΜΚΟ, η Εταιρεία πραγματοποίησε 85 δράσεις κοινωνικής υποστήριξης, με τη συμβολή 115 δικών της εθελοντών.

 

 

«Είμαστε οι άνθρωποί μας»

Πιστή στην πεποίθηση αυτή, η LEROY MERLIN επενδύει σε ένα ανθρωποκεντρικό μοντέλο διοίκησης, προσφέροντας κίνητρα και εκπαίδευση, καθώς και ίσες ευκαιρίες σε όλους τους εργαζομένους της. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος εκπαίδευσής τους αυξήθηκε κατά 67% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά! Η Εταιρεία απασχολεί συνολικά 1300 άτομα σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ, το 2022, η γυναικεία εκπροσώπηση σε διοικητικές θέσεις έφτασε στο 47% .

 

Όπως δήλωσε και η κα. Άσπα Νικολοπούλου, Brand Communication Business Leader LEROY MERLIN Ελλάδας & Κύπρου «Οι άνθρωποί μας, η ενεργειακή κατανάλωση και το περιβάλλον ευρύτερα, καθώς και η δραστηριοποίησή μας σε όλους τους τομείς με άξονα τη βιωσιμότητα, ήταν και παραμένουν προτεραιότητα και βασικοί πυλώνες της εταιρικής μας υπευθυνότητας. Με κεντρικό μας σύνθημα “ό,τι κάνει η LEROY MERLIN, το κάνει #giakalo σκοπό”, επιδιώκουμε καθημερινά την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος και τη βελτίωση των τοπικών κοινοτήτων».

 

Η παρούσα Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Αειφορίας (CSE).

Η έκθεση έχει δομηθεί με βάση το πρότυπο του Global Reporting Initiative (GRI) «In Accordance» και καλύπτει τις δραστηριότητες της Εταιρείας στην Ελλάδα, που καλύπτονται από τα νομοθετικά πλαίσια της Ελλάδας, αλλά και από Ευρωπαϊκά νομοθετικά πλαίσια.