Δωρεά της Κατερίνας Παναγοπούλου στο ΠΑΓΝΗ

To Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η Κατερίνα Ναυπλιώτη Παναγοπούλου, Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων και Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα”, παρευρέθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στο πλαίσιο της δωρεάς που πραγματοποίησε στην Νεογνολογική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στην μνήμη του αείμνηστου συζύγου της, Περικλή Παναγόπουλου.

 

Η παραλαβή της νέας υπερσύγχρονης θερμοκοιτίδας πραγματοποιήθηκε από την Καθηγήτρια Νεογνολογίας και Διευθύντρια της Μονάδας Νεογνών ΠΑΓΝΗ, κας Ελευθερίας Χατζηδάκη. Την Κατερίνα Παναγοπούλου υποδέχτηκαν ο Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, κος Νεκτάριος Παπαβασιλείου και ο Διοικητής ΠΑΓΝΗ, κος Γεώργιος Χαλκιαδάκης. Έγινε αγιασμός για την νέα θερμοκοιτίδα από τον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, π. Κύριλλο Χριστοφή. Συνοδευόμενη από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΓ “Καλλιπάτειρα”, κα Σουζάνα Χατζηβασιλείου και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων, Δρ. Συμεών Σιδηρόπουλο, διδάσκων Πολιτικών και Οικονομικών της Υγείας, έγινε γόνιμη συζήτηση σχετικά με τις δυνατότητες που παρέχει το ΠΑΓΝΗ στην τοπική κοινωνία της Κρήτης, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και για τις ανάγκες του σε νέες τεχνολογίες για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των ασθενών. Επιπλέον, παρευρέθηκαν η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κα Πρινάρη Αγγελική, η Υποδιευθύντρια Οικονομικών, κα Λαγουδάκη Μαρία, η Προϊσταμένη Μονάδας Νεογνών, κα Τρουλάκη Χαρίκλεια και η Γραμματέας Διοίκησης, κα Λιοπυράκη Ελπινίκη.

 

Η κ. Παναγοπούλου πραγματοποίησε την εν λόγω δωρεά στην μνήμη του πολυαγαπημένου της συζύγου, Περικλή Παναγόπουλου, επιθυμώντας για άλλη μια φορά, να τον τιμήσει με μία αξιοσημείωτη προσφορά στην ελληνική κοινωνία, αναδεικνύοντας τις αξίες της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης, αξίες που χαρακτήριζαν και τον ίδιο.

 

Παρουσιάζοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ευαισθησία για τις ανάγκες των παιδιών, η κ. Παναγοπούλου απηύθυνε τη δωρεά μιας ανοικτής θερμοκοιτίδας με σύστημα ανάνηψης του οίκου GE Healthcare. Η εν λόγω θερμοκοιτίδα ανήκει στην κατηγορία Panda Warmer και προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά από υψηλής τεχνολογίας λειτουργίες, κατάλληλες για να εξασφαλίσουν τη φροντίδα των νεογνών. Η δωρεά αυτή στο σύνολό της αναβαθμίζει και ενισχύει τον ιατρικό εξοπλισμό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που κάθε χρόνο νοσηλεύει περίπου 600 νεογνά, πολλά από τα οποία είναι πρόωρα νεογνά που δίνουν μάχη για να επιβιώσουν.

 

Η Κατερίνα Παναγοπούλου βαθειά αφοσιωμένη στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς, αφουγκράζεται υπεύθυνα τις ανάγκες και τις προκλήσεις που προκύπτουν και προσπαθεί πάντοτε με αξιοσημείωτο τρόπο να ανταποκρίνεται αναλόγως. Στο πλαίσιο του μακροχρόνιου αγώνα της υπέρ του αλτρουισμού, έχει διαχρονικά στραμμένη την προσοχή της στη στήριξη τομέων, που λόγω των δύσκολων εποχών που διανύουμε, έχουν δοκιμαστεί από επιμέρους προβλήματα. Ένας τέτοιος τομέας είναι αυτός της υγείας, στον οποίο έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία.