Act Pawsitive Pet City – Μια Χρονιά Αφοσίωσης και Αγάπης προς τα Ζώα

Καθώς το 2023 πλησιάζει στο τέλος του, τα Pet City συνεχίζουν να ενισχύουν τη φήμη τους ως πρωτοπόροι στην υποστήριξη των ζώων και της κοινωνίας. Μέσω της πρωτοβουλίας “Act Pawsitive Pet City”, και με σειρά στοχευμένων δράσεων προς την προαγωγή της υπεύθυνης φιλοζωίας και την ανταπόκριση σε έκτακτες ανάγκες, τα Pet City συνδυάζουν την εταιρική φιλοσοφία με την απτή αγάπη και φροντίδα για τα ζώα.

Η πρωτοβουλία “Act Pawsitive Pet City, έχει καθιερωθεί ως σύμβολο αλληλεγγύης προς κάθε ζώο σε ανάγκη αποκτώντας σημαντική αναγνώριση και υποστήριξη, τόσο από το κοινωνικό σύνολο όσο και από φιλοζωικές οργανώσεις.

Η δράση Ημέρες Υιοθεσίας των Pet City, που πραγματοποιούνται εδώ και ένα χρόνο κάθε μήνα σε καταστήματα Pet City, σε συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις, έχουν δώσει την ευκαιρία σε ζωάκια που φιλοξενούνται σε καταφύγια να βρουν ένα σπίτι για πάντα. Μέσα από τις Ημέρες Υιοθεσίας Pet City έχουν δημιουργηθεί πάνω από 120 νέες οικογένειες, δημιουργώντας ανεκτίμητες στιγμές χαράς και αγάπης τόσο για τους ανθρώπους που ανοίγουν την αγκαλιά τους, αλλά και για τα ζωάκια που βρήκαν το foreverhome τους.

Σε συνεργασία με το Dogs’ Voice, η πρωτοβουλία «Συνήγοροι για τα Ζώα Ελλάδος» ενισχύει την προσπάθεια για την προστασία και την ευημερία των ζώων. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί κρίσιμο βήμα προς την ευαισθητοποίηση και καταγγελία περιπτώσεων κακοποίησης ζώων. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, διεκπεραιώθηκαν με επιτυχία 132 αιτήματα παροχής νομικής βοήθειας, εκπαιδεύτηκαν 219 δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα ενώ στις 16/12 στην Εθνική Πινακοθήκη πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο “Δίκαιο και Ζώα” με 10 ερευνητικές ομάδες και 13 καθηγητές Νομικών Σχολών.

Οι ενέργειες όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς ξεκίνησε και η συνεργασία με τη σχολή Lara’s Guide Dogs μέσα από τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης του οδηγού σκύλου Alex. Η εκπαίδευση του Alex είναι μία διαδικασία διετούς διάρκειας, η οποία περιλαμβάνει πολλαπλά στάδια εκπαίδευσης και προετοιμασίας. Ο Alex εκπαιδεύεται ώστε να παρέχει ασφάλεια και ανεξαρτησία σε άτομα με οπτικές αναπηρίες, αποτελώντας έναν πολύτιμο φίλο και βοηθό.

Η ανταπόκριση της εταιρείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από πυρκαγιές έως πλημμύρες, έχει ενισχύσει τη φήμη της ως εταιρεία με βαθιά κοινωνική ευθύνη. Η εθελοντική ομάδα Act Pawsitive Pet City έχει παρέχει εθελοντική εργασία και ειδών πρώτης ανάγκης, καθώς και υποστήριξη στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και την Sugar, το σκύλο της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος, που συνέβαλε στις προσπάθειες εύρεσης επιζώντων στον σεισμό της Τουρκίας.

Η συνεισφορά για τα Pet City δεν σταμάτησε στιγμή μέσα στον χρόνο, καθώς οι καλαθούνες που βρίσκονται μόνιμα στα καταστήματα Pet City έχουν προσφέρει 11.100 κιλά τροφής σε φιλοζωικές που βρίσκονται σε ανάγκη. Παράλληλα, οι φιλοζωικές οργανώσεις υποστηρίχθηκαν με κάθε ευκαιρία και σε κάθε κρίση που αντιμετώπισε φέτος η Ελλάδα, αντανακλώντας έτσι τη βαθιά δέσμευση της εταιρείας στην παροχή βοήθειας τέτοιων πρωτοβουλιών.

Πέρα από τη συνέχιση της υποστήριξης των ζώων που έχουν ανάγκη και την προσπάθεια να βρεθεί ένα παντοτινό σπίτι για κάθε ζώο που χρειάζεται μία οικογένεια, τα Pet City στοχεύουν να γίνουν ένας φάρος της φιλοζωίας. Με την ευρεία γκάμα δράσεων και πρωτοβουλιών τους, η εταιρεία επιδιώκει να αποτελέσει ένα πρότυπο για την κοινωνία και να προάγει την ευαισθητοποίηση και την υπεύθυνη φροντίδα των ζώων σε κάθε επίπεδο.

O κ. Γιάννης Γαβριηλίδης, CEO των Pet City, δήλωσε “Καθώς κλείνουμε ένα ακόμη έτος γεμάτο προκλήσεις αλλά και σημαντικές επιτυχίες, αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη πρός τον κόσμο μας για ό,τι καταφέραμε μαζί στα Pet City. Το 2023 ήταν ένα έτος όπου επιβεβαιώθηκε η δέσμευσή μας να βοηθάμε και να προστατεύουμε τα κατοικίδια μας, ενώ παράλληλα στηρίξαμε έμπρακτα και την κοινωνία μας. Από τη συνεχή υποστήριξη στις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών (πρόσφατες φωτιές και πλημύρες) έως τις συνεργασίες μας με οργανισμούς όπως το Dogs’ Voice και τη σχολή Lara’s Guide Dogs.  Έχουμε δείξει ότι η φιλοζωία είναι ταυτισμένη με τις αξίες μας που θέλουμε να πρεσβεύουμε. Κοιτάζοντας προς το 2024, ανανεώνουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση, υποστηρίζοντας και εκπαιδεύοντας για υπεύθυνη υιοθεσία και κηδεμονία.”