Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη: 1.200 μετρήσεις διαβήτη σε έξι μέρες

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε και φέτος το ταξίδι του στους δρόμους και στις πλατείες της γιορτινής Αθήνας το Μαγικό Λεωφορείο του Διαβήτη της ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη”, καθώς πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.200 μετρήσεις και εντοπίστηκαν τουλάχιστον 15 περιστατικά ανθρώπων που είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου και δεν το γνώριζαν.

 

Στο σημαντικό αυτό ταξίδι συναντήσαμε ανθρώπους με διαβήτη που με χαρά μετρήθηκαν και έλαβαν συμβουλές διατροφής από τους διαιτολόγους του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, έκαναν δωρεάν λιπομετρήσεις και έλεγχο διαβητικού ποδιού, οικογένειες που με τη νόσηση του παιδιού τους γνώρισαν τη νόσο και μαθαίνουν να ζουν με αυτή, αλλά και ανθρώπους που δεν γνώριζαν καν ότι είχαν υψηλά επίπεδα σακχάρου και το έμαθαν ακριβώς λόγω της παρουσίας μας εκεί! Επίσης, νέα παιδιά που πρόθυμα υποβλήθηκαν σε λιπομέτρηση και μέτρηση σακχάρου και έλυσαν τις απορίες τους με τη βοήθεια της ομάδας μας.

 

Για έξι ημέρες, από τις 16 έως τις 21 Δεκεμβρίου, το Λεωφορείο μας, που ενδύθηκε τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη βοήθεια της CHRISTMAS DÉCOR, σκόρπισε το μήνυμα της πρόληψης και της ενημέρωσης για το διαβήτη και τον εμβολιασμό σε ισάριθμους Δήμους της Αττικής: τον Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Γλυφάδας, τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, τον Δήμο Χαλανδρίου και τον Δήμο Περιστερίου.

 

Τις λιπομετρήσεις και τις διατροφικές συμβουλές ανέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολεγίου, ενώ το Τμήμα Παιδαγωγικών του Μητροπολιτικού Κολεγίου ανέλαβε να απασχολήσει και να διασκεδάσει τα παιδιά με ειδικά δρώμενα.

 

Φέτος το ταξίδι μας είχε… ενισχυμένη δόση μαγείας, καθώς κάθε απόγευμα, η δράση μας έκλεινε με ένα …Magic Show από τον μάγο mentalist SKYMAN, που περιλάμβανε επιδείξεις ταχυδακτυλουργίας, “μαγικές” εμφανίσεις-εξαφανίσεις αντικειμένων, κόλπα με τράπουλα, παιχνίδια μυαλού κ.ά., ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.

 

Το ταξίδι του Μαγικού Λεωφορείου έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη βοήθεια των χορηγών μας:  ASCENSIA, InterMed, LIDL Eλλάς και Pfizer.

 

Ευχαριστούμε θερμά τις δημοτικές αρχές που για μια ακόμη φορά αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας, αλλά και τον σταθερό μας συνοδοιπόρο, την Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΟΣΥ), που μέσω του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της “Στάση Ζωής”, μάς διέθεσε το λεωφορείο.