Αμυμώνη: Γιόρτασε τα 30 χρόνια της με μια ξεχωριστή βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής

Ο εμβληματικός χώρος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών πλημμύρισε με μουσική, νεανικές φωνές και όμορφες εικόνες, σε με μια γιορτινή συναυλία υπέρ των σκοπών της Αμυμώνης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Αμυμώνης και έζησε μια μοναδική βραδιά με μουσικές και τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα τραγουδοποιού Διονύση Σαββόπουλου, ο οποίος είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της συναυλίας, αλλά και ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει.

Μαζί του ήταν οι εξαιρετικοί καλλιτέχνες Έλλη Πασπαλά και Χρήστος Θηβαίος, καθώς, επίσης, η ορχήστρα και η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου, επιλογή του Διονύση Σαββόπουλου με συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Κατέπληξαν το κοινό παίζοντας και τραγουδώντας τις πιο μεγάλες επιτυχίες του.

Η διοργάνωση της συναυλίας ήταν έμπνευση και πρωτοβουλία της Μαρίας Φραγκουδάκη, η οποία έχει γράψει μαζί με τον Αλέξανδρο Ιακώβου, δύο τραγούδια ειδικά για την Αμυμώνη, «Θα στο φωνάζω δυνατά» και «Θα σ’ αγαπώ», που ερμήνευσαν ανεβαίνοντας και οι ίδιοι στη σκηνή του Μεγάρου.

Η Μαρία Φραγκουδάκη εμπνεύστηκε τους στίχους του τραγουδιού «Θα στο φωνάζω δυνατά» μετά τη γνωριμία της με την Αμυμώνη και θέλησε να πραγματοποιήσει αυτή τη συναυλία αφιερώνοντάς την στα παιδιά της Αμυμώνης.

Στο τέλος της βραδιάς η Πρόεδρος της Αμυμώνης, Παρασκευή Μπέλλου, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας τους συντελεστές της συναυλίας, καθώς το κοινό για τη μεγάλη ανταπόκριση και τη στήριξη του έργου του Συλλόγου.

Συντελεστές συναυλίας
Καλλιτεχνική επιμέλεια / Guest: Διονύσης Σαββόπουλος
Τραγούδησαν: Έλλη Πασπαλά, Χρήστος Θηβαίος, Μαρία Φραγκουδάκη, Αλέξανδρος Ιακώβου
Συμμετοχή: Ορχήστρα και χορωδία Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου
Ενορχήστρωση-Διεύθυνση: Ζαφείρης Κουκουσέλης
Διδασκαλία χορωδίας: Σεβαστή Μαζέρα-Ειρήνη Κουτσαυλή
Παραγωγή: Well art live