Νέα Γεωργία Νέα Γενιά: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Agrifood Leadership στη Χίο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τέταρτο βιωματικό τριήμερο του προγράμματος Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή, που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο έλαβε χώρα στη Χίο, από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου 2024, με χορηγό την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

Ο στόχος του προγράμματος Agrifood Leadership είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλη μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού τριημέρου στη Χίο, συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις πάνω στην εφαρμογή τεχνικών επικοινωνίας, όπως η ενεργητική ακρόαση, η δημόσια ομιλία και η μη λεκτική επικοινωνία από την έμπειρη εκπαιδεύτρια κα Λία Σούρλα. Επισκέφτηκαν το Εργοστάσιο Μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί και το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας στην Καλλιμασιά Χίου.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις. Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

Το πρόγραμμα Agrifood Leadership υλοποιείται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Τεχνικός και Στρατηγικός Σύμβουλος είναι το Πανεπιστήμιο Rutgers των Η.Π.Α.

Χορηγοί Βιωματικών Τριημέρων είναι οι εταιρείες COMPO EXPERT, KOUIMTZIS Group, Σχολή Κρέατος Μπατσολάκης και DayGroup, η Ένωση Μαστιχο-παραγωγών Χίου, η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας και η Ένωση Μεσσηνίας. Χορηγός Προγράμματος είναι η εταιρεία BAYER. Χορηγός Προγράμματος και Πιστοποιήσεων είναι η εταιρεία COSMOCERT. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρεία SKYEXPRESS. Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα του του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η επόμενη εκπαίδευση του Agrifood Leadership θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου 2024, με τη χορηγία της Ένωσης Μεσσηνίας.