Πρώτο Πρόγραμμα: Το «Eyes of Light» στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται σε πανελλαδικό δίκτυο από το Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο στις 15:00, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Δήμητρα Ερμείδου, ιδρύτρια και υπεύθυνη Προγραμμάτων του «Eyes of Light», είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Μιλάει για τον μη – κερδοσκοπικό οργανισμό και φορέα Τέχνης στην υγεία που ενθαρρύνει ανθρώπους με σοβαρές νόσους, όπως ο καρκίνος, να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις τους με πιο θετική ματιά, μέσα από τη θεραπευτική ενέργεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η κυρία Ερμείδου παρουσιάζει την πρωτότυπη δράση ευαισθητοποίησης μέσω της φωτογραφίας Click for Life που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. Συζητά για τον φωτομαραθώνιο που θα δώσει τη δυνατότητα στο ίδιο το κοινό να γίνει πρωταγωνιστής μέσω της εικόνας, να καλλιεργήσει τις δημιουργικές του πτυχές και να μεταφέρει ηχηρά μηνύματα ελπίδας, δύναμης και ενότητας στον αγώνα κατά του καρκίνου.

Τέλος, αναλύει τις δράσεις του «Eyes of Light» που φέρνουν κοντά σύγχρονους καλλιτέχνες με ασθενείς με στόχο την ενθάρρυνση και την κατάργηση του στίγματος και του φόβου που συνδέεται με την ασθένεια, την καλλιέργεια μιας πιο συμπεριληπτικής αντίληψης στην κοινωνία και τον πολιτισμό, αλλά και τη βελτίωση της συναισθηματικής ευημερίας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων που νοσούν.