Philip Morris: Παγκόσμια διάκριση για την Χριστίνα Α. Αλεξανδροπούλου στην έκθεση INTERSEC 2024 στο Ντουμπάϊ

Η Χριστίνα Αλέξαντερ Αλεξανδροπούλου, αφού απέσπασε  το Βραβείο “Security Leader of the Year – Europe” στην Ψηφιακή Σύνοδο Κορυφής Ασφαλείας του Λονδίνου, τιμήθηκε ως καλεσμένη της Διοργάνωσης INTERSEC 2024 στο Panel των κεντρικών ομιλητών.  Είχε παραλάβει και το GOLD Health & Safety Award για το πρωτοποριακό προγραμμα στο “Fleet Safety” για λογαριασμό της Παπαστρατος, θυγατρική της Philip Morris International, στην Ελλάδα το 2023.

Η INTERSEC 2024 πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου στο Ντουμπάι. Και φετος, έδωσε δυναμικό «παρων» η Ελλάδα με την παρουσία της κυρίας Αλεξανδρόπουλου, Διευθύντριας  Ασφαλείας Security & Market Safety, Southeast Europe, Philip Morris International, και μέλος του European Board of Directors της ASIS International – η μόνη Ελληνίδα που συμμετείχε ως Ομιλήτρια στην σημαντική αυτη Διοργάνωση.

Περισσότεροι από 1,300 εκθέτες και 34,000 συμμετέχοντες απλώθηκαν σε 12 αίθουσες και προσέφεραν ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους κλάδους του Homeland Security, του κυβερνοχώρου και της εμπορικής ασφάλειας, της ασφάλειας και της υγείας και της πυροσβεστικής και διάσωσης. Σε τρεις ολόκληρες ημέρες δικτύωσης, μάθησης και συναλλαγών, παρουσιάστηκαν οι πιο καινοτόμες λύσεις του κλάδου. Οι χιλιάδες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να εξερευνήσουν τις πιο πρόσφατες καινοτομίες στην ασφάλεια.

Ο μεγάλος αριθμός διεθνών επισκεπτών περιγράφει γιατί η INTERSEC έχει μοναδική αξία για τον κλάδο ασφάλειας. Η σημαντική αυτή έκθεση εδωσε στους επισκέπτες την δυνατότητα να αδράξουν νέες επαγγελματικές συνεργασίες, να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις και να ακουσουν από έμπειρους και καταξιωμενουσ επαγγελματίες  του κλάδου για τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες, τις τάσεις  αλλα και να ξεκινήσουν νέα έργα.

Εστιάζοντας σε δυο καυτά θέματα, η κυρια Αλεξανδρόπουλου συμμετείχε στο Thought Leadership Pavilion μιλώντας για τις Γυναίκες στον χώρο της Ασφαλείας αλλά και στο Fire & Rescue Conference όπου έδωσε μια σημαντική Παρουσίαση για το Mental Health και την Ψυχική Υγεία και Ασφάλεια στον κλάδο. Σε μια κατάμεστη αίθουσα με πανω από 2,000 συμμετέχοντες, η Παρουσιαση εστίασε στην έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφαλεια και την Υγεια στην Εργασία EU-OSHA και της Συνομοσπονδίας Ενώσεων για την Πυροπροστασία – Ευρώπης / Confederation of Fire Protection Associations – Europe (CFPA–E), της οποίας η κυρια Αλεξανδρόπουλου είναι Ambassador.

Όπως δήλωσε και στην συνέντευξη που έδωσε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, «Η ψυχική υγεία αναφέρεται στην ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ευημερία ενός ατόμου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), η ψυχική υγεία δηλώνει την κατάσταση ευεξίας που βοηθά κάθε άτομο να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του. Είναι αυτό που βοηθά ένα άτομο να αντιμετωπίσει το φυσιολογικό άγχος της ζωής και μπορεί να το βοηθήσει να εργαστεί παραγωγικά, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη συνολική κοινότητα.

Το άγχος και η κατάθλιψη είναι οι δύο σημαντικότερες ψυχικές διαταραχές που επηρεάζουν την ικανότητα ενός ατόμου να εργάζεται – ειδικά στον κλάδο του Security και των Σωμάτων Ασφαλείας & Πυρασφάλειας. Πρόσφατες μελέτες του Π.Ο.Υ. αποκαλύπτουν ότι παγκοσμίως περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη. Ο Π.Ο.Υ.  εκτιμά ότι περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια χάνονται από την παγκόσμια οικονομία ως αποτέλεσμα της χαμένης παραγωγικότητας λόγω της κατάθλιψης και άλλων προβλημάτων ψυχικής υγείας στο χώρο εργασίας. Τώρα πια η Ψυχική Υγεία μεταφέρεται στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο στο δημόσιο λόγο όσο και στο εργασιακό περιβάλλον και την κοινωνική ζωή. Είναι ένα ζήτημα που για χρόνια αποτελούσε ταμπού, είχε στίγμα και ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» αλλα τώρα πια μιλάμε ανοιχτά για αυτό. Το mental health έχει πάρει διαστάσεις virality και βρίσκουμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε.»