Ο ΣΕΒΤ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα της παχυσαρκίας στον πλανήτη μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η αύξηση της παχυσαρκίας και άλλων μη μεταδιδόμενων νοσημάτων στον ευρωπαϊκό πληθυσμό είναι πολύ υψηλή με συνεχόμενες αυξητικές τάσεις. Το φαινόμενο είναι ιδιαίτερα έντονο και στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να κατέχει πολύ υψηλά ποσοστά, τόσο στην παιδική παχυσαρκία όσο και στην παχυσαρκία ενηλίκων.

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών, με γνώμονα την υγιεινή διατροφή και την ευζωία, έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο αναλαμβάνοντας εδώ και χρόνια πρωτοβουλίες τόσο για την υιοθέτηση ισορροπημένων και υγιεινών διατροφικών συνηθειών, όσο και για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και των μη μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται:

  • Η ανάπτυξη του Κώδικα Αρχών για τη Διατροφή, τη Φυσική Δραστηριότητα και την Υγεία.
  • Οι εθελοντικές δεσμεύσεις που αφορούν στην Ανασύνθεση Τροφίμων, με τη σταδιακή μείωση των επιπέδων αλατιού, κορεσμένων λιπαρών, πρόσθετων σακχάρων και ενεργειακής αξίας στα προϊόντα διατροφής.
  • Η αυτοδέσμευση πολλών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών και της εστίασης, μέσω του Ελληνικού Pledge, για τη βελτίωση του τρόπου διαφήμισης των τροφίμων & ποτών σε παιδιά κάτω των 13 ετών.

Παράλληλα, η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση των καταναλωτών, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ισορροπημένων συνηθειών διατροφής και φυσικής δραστηριότητας, αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την πρόληψη και την καταπολέμηση της παχυσαρκίας παιδιών και ενηλίκων.