Alpha: Ενημέρωση στη νοηματική γλώσσα

    Εντυπωσιακή είναι η ανταπόκριση από τους κωφούς και βαρήκοους τηλεθεατές στην πρωτοβουλία του Alpha να διαθέτει το καθημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων με παράλληλη απόδοση στη νοηματική γλώσσα, μέσα από την ιστοσελίδα του και το Alpha Mobile App.

    Ήδη, με τη συμπλήρωση ενός μήνα από την έναρξη της πρωτοποριακής αυτής ενέργειας, χιλιάδες τηλεθεατές με προβλήματα ακοής έχουν επισκεφθεί και τις δύο ψηφιακές πλατφόρμες για να παρακολουθήσουν τα δελτία ειδήσεων αλλά και τις διαθέσιμες ενημερωτικές εκπομπές 60’ Ελλάδα, Αυτοψία και Alpha Check up.

    Συγκεκριμένα, τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είχαν περισσότερες από 130.000 επισκέψεις κατά τον τελευταίο μήνα (13 Μαΐου – 13 Ιουνίου 2013), ενώ αντίστοιχα οι ενημερωτικές εκπομπές περισσότερες από 150.000 επισκέψεις. Σημειώνεται, ότι μέχρι στιγμής, το διαθέσιμο πρόγραμμα του Alpha με απόδοση στη νοηματική αγγίζει τα 1.900 λεπτά σε κάθε ένα από τα δύο ψηφιακά μέσα.

    Η απήχηση αυτή επιβεβαιώνει την πάγια ανάγκη των 25.000-30.000 περίπου (σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος) Ελλήνων πολιτών με προβλήματα ακοής για έγκυρη και άμεση πρόσβαση στην ενημέρωση, στην οποία ανταποκρίθηκε ο Alpha κάνοντας μία ουσιαστική τομή στην ενημέρωση.

    Την απόδοση στη νοηματική γλώσσα κάνει η πιστοποιημένη από την Ομοσπονδία Κωφών διερμηνέας της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και παρουσιάστρια του δελτίου του Alpha στη νοηματική, Σοφία Ρομπόλη.

    Ο Alpha βρίσκεται, για μια ακόμη φορά, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και αποδεικνύει έμπρακτα ότι η ενημέρωση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων μας. Στόχος του Alpha είναι η σταδιακή διεύρυνση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας στο σύνολο του προγράμματός του αλλά και η πρωτοποριακή αυτή κίνηση να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και την αφετηρία για αντίστοιχες ενέργειες με ουσιαστικό κοινωνικό αντίκτυπο.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ