PRAKSIS BCC – CITI FOUNDATION: Η συνεργασία που οδήγησε στη δημιουργία +220 επιχειρήσεων

«Όταν ξεκίνησα, είχα μία ιδέα σε ένα παλιό τετράδιο, αλλά δεν ήξερα πώς να προχωρήσω. Με τη βοήθεια του PRAKSIS BCC πήρα τη γνώση και την ώθηση που χρειαζόμουν». Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Χρήστο Λουκάκη, ιδρυτή του Laigo, επιχείρησης που κάνει delivery στις λαϊκές αγορές.
Την ίδια πορεία με τον Χρήστο είχαν εκατοντάδες άνθρωποι από κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, οι οποίοι συμμετείχαν στο PRAKSIS Business Coaching Center (BCC). Το πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας PRAKSIS BCC, που ξεκίνησε το 2014 η ανθρωπιστική οργάνωση PRAKSIS, εξελίχθηκε σε ένα εντατικό εργαστήριο επιχειρηματικότητας κατά την περίοδο της αποκλειστικής χρηματοδότησής του (2016-2023)από το Citi Foundation, στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Pathways 2 Progress.
Σε διάστημα 7 ετών, το PRAKSIS BCC ανέλαβε σχεδόν 500 επιχειρηματικά πρότζεκτ. Μέσω μία βραβευμένης μεθοδολογίας, με εντατική επιχειρηματική συμβουλευτική, business coaching και σεμινάρια επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα οδήγησε στη δημιουργία περισσότερων από 220 επιχειρήσεις. Με λίγα λόγια, σχεδόν 1 στους 2 συμμετέχοντες κατάφερε να κάνει το όνειρό του πράξη.
Το PRAKSIS BCC ξεχωρίζει για πολλούς λόγους: για την ολιστική στήριξη που προσφέρει στους νέους επιχειρηματίες, γιατί δίνει ισάξια σημασία στη στρατηγική και στον άνθρωπο, στους αριθμούς και στις προσωπικές δεξιότητες, γιατί προσφέρει εξατομικευμένη συμβουλευτική σε κάθε άτομο που φιλοδοξεί να χτίσει ένα καλύτερο αύριο μέσω της επιχειρηματικότητας.  Επίσης ξεχωρίζει για την ενεργή συμμετοχή των στελεχών της Citi Ελλάδος, οι οποίοι υλοποίησαν δεκάδες σεμινάρια και workshops σε θεματικές όπως Project Management, Αποτελεσματική Διαχείριση Ομάδας, Δημόσια Ομιλία, Virtual Pitching και Test Your Idea.

Με την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του PRAKSIS BCC από το Citi Foundation, ο κ. Αιμίλιος Κυριάκου, Citi Country Officer Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας δηλώνει: «Μία εξαιρετική συνεργασία ολοκληρώνεται σήμερα έχοντας επιτύχει στο ακέραιο τους στόχους για τους οποίους ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια. Υλοποιώντας και στην Ελλάδα την παγκόσμια πρωτοβουλία Pathways to Progress, το Ίδρυμα Citi έδωσε τη δυνατότητα σε 675 συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν δωρεάν ένα πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που εξελισσόταν συνεχώς, κερδίζοντας αναγνώριση και βραβεύσεις. Εύχομαι στους νέους επιχειρηματίες καλές δουλειές με προοπτικές συνεχούς εξέλιξης και προσφοράς στην κοινωνία. Θα ήθελα επίσης, να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας στο PRAKSIS BCC για τη δέσμευσή τους στην επιτυχία του προγράμματος και την ευκαιρία να διαδραματίσουμε ρόλο στο έργο τους, ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα τόσους νέους ανθρώπους να χαράξουν την επαγγελματική τους πορεία αλλά και να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας. Οι εθελοντές μας, οι συνάδελφοι που πάντα έβρισκαν το χρόνο να συμμετέχουν, αξίζουν την αναγνώριση και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους.
Θέλω επίσης να μοιραστώ μαζί σας οτι η υποστήριξη του Ιδρύματος Citi στην ελληνική κοινωνία συνεχίζεται μέσω της αποκλειστικής χρηματοδότησης ενός νέου προγράμματος σε συνεργασία με την οργάνωση Νέα Γεωργία Νέα Γενιά και προσεγγίζει μία από τις παγκόσμιες προκλήσεις, αυτή της επάρκειας τροφής.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που σε συνεργασία και αποκλειστική χρηματοδότηση από το Citi Foundation, συμβάλλαμε στη μείωση της ανεργίας των νέων δίνοντάς τους εφόδια και στήριξη για να κάνουν τις ιδέες τους πράξη. Στη περίπτωση του Business Coaching Center της PRAKSIS οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.»
αναφέρει και ο Νίκος Κέμος, πρόεδρος της PRAKSIS.
“To PRAKSIS BCC με δίδαξε πώς να οργανώνω τον ενθουσιασμό μου και να υλοποιώ τις ιδέες μου» αναφέρει η Αγγελική Φράγκου, ιδρύτρια της επιχείρησης Θέατρο Ρετρό.
Δική μας ευχή, είναι αυτός ο ενθουσιασμός να μην σβήσει ποτέ.