Πρώτο Πρόγραμμα: Το «Διαβάζω για τους Άλλους» στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Αργυρώ Σπυριδάκη, Πρόεδρος & Διευθύντρια της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Μιλά για πως το ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, που απευθύνεται σε άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν λόγω ασθένειας ή αναπηρίας, υποστηρίζει μέσα από τις δράσεις και το έργο του την ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων –τυφλών, ηλικιωμένων και ασθενών– στη γνώση και στη μάθηση.

Περιγράφει τις διαδικασίες για την παραγωγή και διάθεση λογοτεχνικών και πανεπιστημιακών ακουστικών βιβλίων για τυφλούς και έντυπο-ανάπηρους συμπολίτες μας και για το πώς ο οργανισμός δημιουργεί ακουστικά βιβλία και κρατά συντροφιά διαβάζοντας σε όσους δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους.

Τέλος, αναφέρεται στην ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με το κοινωνικό πρόβλημα της μη ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης στη γνώση και τη μάθηση.