Μαζί για το Παιδί: Δωρεά εξοπλισμού για την επαναλειτουργία της TOMY Γιάννουλης

Το Μαζί για το Παιδί παρέδωσε στην Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης στη Θεσσαλία απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία του κέντρου που  είχε καταστραφεί ολοσχερώς από τις πλημμύρες που σάρωσαν την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2023.

Στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 8 Απριλίου, ήταν παρούσα η  Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων, Αθανάσιος Μαμάκος, η ομάδα του  Μαζί για το Παιδί και ο εκπρόσωπος του The Hellenic Initiative – Ελληνική Πρωτοβουλία, Μιχάλης Πρίντζος.

Έπειτα από τις παρεμβάσεις του Μαζί για το Παιδί η μονάδα είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξει όλες τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Μέσω του προγράμματος των Έκτακτων Παρεμβάσεων του Μαζί για το Παιδί εξοπλίστηκε το σύνολο των χώρων της μονάδας.

Η ΤΟΜΥ Γιάννουλης προσφέρει υπηρεσίες σε πληθυσμό άνω των 8.000 μονίμων κατοίκων εξυπηρετώντας ετησίως κατά μέσο όρο 1.800 περιστατικά γενικής ιατρικής και 640 παιδιατρικά περιστατικά.

Παροχή Ιατρικού Εξοπλισμού

Η δωρεά του ιατρικού εξοπλισμού καλύπτει το σύνολο των καταγεγραμμένων αναγκών για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας και περιλαμβάνει ιατρικά μηχανήματα όπως φορητό monitor παρακολούθησης πολλαπλών παραμέτρων, αυτόματο απινιδωτή, καρδιογράφο, ζυγαριά με αναστημόμετρο αλλά και είδη γενικού ιατρικού εξοπλισμού  όπως στηθοσκόπια, χειρουργικά ψαλίδια και λαβίδες, κυτία αποστείρωσης κλπ.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις ανάγκες του παιδιατρικού ιατρείου της μονάδας σε ιατρικό εξοπλισμό όπως τραπέζι εξέτασης νεογνών-βρεφών, ηλεκτρονικό βρεφοζυγό και βρεφικό αναστημόμετρο, κλπ.

Δημιουργία Παιδικής Γωνιάς

Η αίθουσα  αναμονής του παιδιατρικού ιατρείου μετατράπηκε σε παιδική γωνιά από την ομάδα του Μαζί για το Παιδί,  με στόχο τη δημιουργία ενός χώρου παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης. Αυτοκόλλητα τοίχου, χρωματιστά τραπέζια και καρέκλες, είδη χειροτεχνίας, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά βιβλία «φωτίζουν» την αίθουσα κάνοντας την παραμονή πιο ευχάριστη για μικρούς και μεγάλους.

Εξοπλισμός Κτιρίου

Τα γραφεία των ιατρών και οι χώροι αναμονής εξοπλίστηκαν  με ολοκαίνουργια έπιπλα όπως γραφεία και καρέκλες, καθώς και με τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκτυπωτές. Τέλος, το Μαζί για το Παιδί προσέφερε τα κλιματιστικά και τους θερμοπομπούς για την ψύξη/θέρμανση της ιατρικής δομής.

Όπως ανέφερε η κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας «Από την πρώτη στιγμή που επλήγη η Θεσσαλία από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel βρεθήκαμε στο πεδίο, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων. Σήμερα βρέθηκα και πάλι εδώ, αυτή τη φορά στην 11η ΤΟΜΥ Γιαννούλης Λάρισας η οποία ανακαινίστηκε χάρη στην πολύτιμη δωρεά του Μαζί για το Παιδί.

Η 11η ΤΟΜΥ Γιαννούλης Λάρισας η οποία είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας λόγω εκτεταμένων καταστροφών από εισερχόμενα ύδατα πλέον θα μπορεί να εξυπηρετεί κανονικά τους πολίτες από τη βάση της όπως και πριν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Μαζί για το Παιδί, την Οικογένεια Γεωργίου και Κατερίνας Σακελλάρη, και το The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία για την γενναιοδωρία και αφοσίωσή τους προς το κοινό καλό. Η δράση τους αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους εμάς που εργαζόμαστε καθημερινά για την ευημερία και την εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος του Μαζί για το Παιδί δήλωσε «Σήμερα παραδώσαμε την εξοπλισμένη Τοπική Μονάδα Υγείας της Γιάννουλης, η οποία κατεστράφη ολοσχερώς από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023. Έπειτα από την παρέμβασή μας, η μονάδα είναι πλέον σε θέση να καλύψει τις βασικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. To Μαζί για το Παιδί στέκεται δίπλα στις οικογένειες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και υγειονομικές κρίσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας μας. Με τη συνεισφορά των υποστηρικτών και των εθελοντών μας, παρέχουμε στις πληγείσες κοινότητες τα απαραίτητα. Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία και να προσφέρουμε ανακούφιση

Ο κύριος Μιχάλης Πρίντζος, εκπρόσωπος του The Hellenic Initiative-Ελληνική Πρωτοβουλία δήλωσε «Είμαι πολύ περήφανος που είμαστε μέρος αυτής της τόσο σημαντικής παρέμβασης. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο κάλεσμα του Μαζί για το Παιδί να στηρίξουμε την επαναλειτουργία της ΤΟΜΥ Γιάννουλης. Πλέον οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα παροχής ιατρικών υπηρεσιών με τη χρήση σύγχρονων ιατρικών μηχανήματων και ιατρικού εξοπλισμού.»

 

Θερμές Ευχαριστίες

Η επαναλειτουργία της ιατρικής δομής πραγματοποιήθηκε με εξοπλισμό που προσέφερε το Μαζί για το Παιδί με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας Γεωργίου και Κατερίνας Σακελλάρη και του The Hellenic Initiative -Ελληνική Πρωτοβουλία.