Περιβαλλοντική κατασκήνωση για έφηβους

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ECOCITY συνεχίζεται και στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο στη Ροδέα μια επιλεγμένη περιοχή των Καλαβρύτων, όπου βρίσκονται οι μόνιμες εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας και Αγωγής.

Το ECOCAMP, η περιβαλλοντική κατασκήνωση για έφηβους θα πραγματοποιηθεί για 9η χρονιά, από την Δευτέρα 29 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 4 Αυγούστου. μέσα στο ελατοδάσος, σε μια περιοχή μοναδικού κάλλους στις παρυφές του Ερύμανθου, όπου η μυθολογία μας έχει συνδέσει τη Φύση με άθλους και δράσεις, ενώ η ιστορία μας δένει την παράδοση με τον σεβασμό στο νερό και το έδαφος.

Εκεί που ο Ηρακλής κυνήγησε τον Ερυμάνθιο Κάπρο και είναι το αρχαιότερο καταγεγραμμένο κλίμα στον κόσμο, στήνεται το πρόγραμμα της περιβαλλοντικής κατασκήνωσης ECOCAMP.

Ο νέος κατασκηνωτής, μέσα από την ευχάριστη διαβίωση και την ξεγνοιασιά της παρέας θα λάβει μέρος σε θεματικές δραστηριότητες για τον αέρα, το νερό και τη γη, εμπλουτισμένες με παραδοσιακά στοιχεία, όπως το ζύμωμα του ψωμιού και το ψήσιμο σε φούρνο με ξύλα, τη καλλιέργεια καρπών και φυτών.

Οι νέοι και οι νέες που θα συμμετέχουν θα έχουν ευκαιρίες διαβίωσης σε χώρους φυσικής ομορφιάς και θα παρακολουθήσουν ένα αξιόλογο πρόγραμμα ενημέρωσης, βιωματικών και ψυχαγωγικών δράσεων για το περιβάλλον, θα γνωρίσουν την περιοχή με πεζοπορία και θα επισκεφτούν αξιόλογες περιοχές με ορειβατικό ποδήλατο.

Το ECOCAMP είναι μια πρόταση του ECOCITY που στοχεύει στην επαφή των νέων που ζουν στην πόλη με τη Φύση, καθώς και στην βιωματική προσέγγιση περιβαλλοντικών θεμάτων. Οι εγκαταστάσεις διαμονής είναι μόνιμες και περιλαμβάνουν κεραμοσκεπή κτίρια συνολικής χωρητικότητας 180 ατόμων, κουζίνα, ιατρείο, γήπεδα και πισίνα.

Φέτος στη κατασκήνωση θα συμμετέχουν έφηβοι από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιεράπετρα και άλλες περιοχές. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέες και νέοι  ηλικίας 13-16 ετών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ