AVIN: Η κοινωνική ευθύνη είναι κομμάτι του DNA της

Σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις όπως αυτό στο οποίο ζούμε, οι σύγχρονες επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την κοινωνία και να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ζωής και για τη δημιουργία ισχυρών βάσεων για ένα καλύτερο μέλλον. Η πανδημία αλλά και η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών από την κλιματική αλλαγή έχουν δείξει πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη των επιχειρήσεων στο να λειτουργούν όχι μόνο ως δυνάμεις οικονομικής ανάπτυξης, με έμφαση στην καινοτομία και την αειφορία, αλλά και ως υπεύθυνοι πολίτες.

H Avin αποτελεί εδώ και σχεδόν 50 χρόνια σημείο αναφοράς στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας, με καινοτόμους και αποτελεσματικές δράσεις κοινωνικής ευθύνης που έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα. Πολλές από τις ενέργειες που αναλαμβάνονται, απαντούν σε ανάγκες που προκύπτουν μετά από μια έκτακτη ανάγκη, αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές, καθώς εκτείνονται, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία. Σε αυτό το πλαίσιο, η Avin ενεργοποίησε για πρώτη φορά το 2021 τη δράση Paralies και υιοθέτησε την παραλία του Σχινιά με ενέργειες καθαρισμού που επαναλαμβάνονται κάθε καλοκαίρι.

Η συμμετοχή της Avin στη δράση Paralies εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δέσμευσης για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό. Κάθε χρόνο, εθελοντές της εταιρείας και εξειδικευμένο προσωπικό ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον καθαρισμό της παραλίας του Σχινιά, η οποία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους κατοίκους της Αττικής. Στα πρώτα δύο καλοκαίρια εφαρμογής του προγράμματος Paralies απομακρύνθηκαν από το ευαίσθητο οικοσύστημα του Σχινιά 5 τόνοι απορριμμάτων, κυρίως πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο και γυαλί, αλλά και χιλιάδες αποτσίγαρα, καλαμάκια και αναδευτήρες ποτών.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την προστασία ευάλωτων τμημάτων της κοινωνίας, η Avin είναι ενεργός υποστηρικτής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Ithaca, η οποία ιδρύθηκε το 2015 και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών και υποστήριξης αστέγων και άλλων ευάλωτων ομάδων. Επιπλέον, η Ithaca λειτουργεί την πρώτη στην Ευρώπη κινητή μονάδα πλυντηρίου ρούχων για τον άστεγο πληθυσμό και προσφέρει υπηρεσίες επανένταξης, με στόχο τη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται οι άστεγοι. Μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει πάνω από 9.000 ωφελούμενους, ενώ έχει στηρίξει πάνω από 50 ανθρώπους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Στην έκτακτη περίοδο της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων η εταιρεία έδωσε δυναμικό «παρών» στην υποστήριξη των γιατρών και των νοσηλευτών, δηλαδή των ανθρώπων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της Covid-19. H Avin προσέφερε δωρεάν καύσιμα για τις μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού και διέθεσε συνολικά πάνω από 650.000 ευρώ στην περίοδο 2021-2022 για την έμπρακτη υποστήριξη 4.300 εργαζομένων στις ΜΕΘ Covid-19 της χώρας.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία στέκεται στο πλευρό και αθλητών που ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό και το ήθος  τους, και σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει τον Στέφανο Ντούσκο, χρυσό ολυμπιονίκη στο σκιφ ανδρών. Η συνεργασία της Avin με τον Στέφανο ξεκίνησε το 2022 με μήνυμα «Τρόπαιό μας οι αξίες μας», κάνοντας την εταιρεία και κάθε εργαζόμενό της υπερήφανους που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το ταξίδι του αθλητή προς την επίτευξη των στόχων του. Οι αξίες που πρεσβεύει ο Στέφανος Ντούσκος, μεταξύ των οποίων η σκληρή δουλειά, η άμιλλα, ο σεβασμός, η στόχο-προσήλωση και ο πρωταθλητισμός, συμβαδίζουν με τις αξίες της Avin, και η συνεργασία αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας στην υποστήριξη των Ελλήνων αθλητών στην προσπάθειά τους για επιτυχία στην εγχώρια και διεθνή αρένα.

H Avin, όπως και το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου Motor Oil, δεσμεύονται ότι θα παραμείνουν ενεργοί πολίτες, αντιλαμβανόμενες το ρόλο που καλούνται να παίξουν για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Για το σκοπό αυτό, η Motor Oil έχει σχεδιάσει ένα πολυσχιδές και ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής συνεισφοράς. Το πρόγραμμα «Φροντίζω» ενεργοποιήθηκε αμέσως μετά τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλία το περασμένο φθινόπωρο και σε συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, προχώρησε στη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης αξίας άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ σε όλα τα δημόσια σχολεία  στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων -προσφέροντας πετρέλαιο θέρμανσης, μέσω και της θυγατρικής της Avin, σε περισσότερους από 90.000 μαθητές και στο εκπαιδευτικό προσωπικό-, καθώς και στα νοσοκομεία στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Βόλου, Λάρισας και Τρικάλων.

Η δράση του ομίλου για τη στήριξη των πληγεισών περιοχών της Θεσσαλίας, όπως κι όλες οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες του οργανισμού που θέτουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τη νέα γενιά, έχουν άμεσα και πρακτικά οφέλη στις ζωές των ανθρώπων που είναι σε ανάγκη, αφήνοντας ένα ουσιαστικό θετικό αποτύπωμα.

Ποια είναι η Avin

Η Avin, ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ελληνική αγορά πετρελαιοειδών, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1977. Είναι 100% θυγατρική της Motor Oil από τον Μάρτιο του 2002. Σήμερα απασχολεί πάνω από 200 εργαζομένους, διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και αριθμεί 640 πρατήρια καυσίμων σε ολόκληρη την Ελλάδα, 170 ιδιολειτουργούμενα και 480 συνεργαζόμενα.

Τα προϊόντα Avin αντιπροσωπεύουν μια ευρείας γκάμας προηγμένη τεχνολογική πρόταση. Από την έναρξη της λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, η Avin εφαρμόζει πιστά και σταθερά μια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, όπου πρωταγωνιστούν το ήθος, η συνέπεια και ο σεβασμός προς τον καταναλωτή. Εναρμονιζόμενη με το πνεύμα της εποχής και την ανάγκη για την ενεργειακή μετάβαση, η εταιρεία επενδύει στο δίκτυο σε νέες μορφές ενέργειας. Στρατηγικός πυλώνας ανάπτυξης είναι και το Non Fuel Retail. Συνεχίζεται και ανανεώνεται η ενίσχυση των καταστημάτων λιανικής “Agora” φτάνοντας τα 110 πρατήρια με νέες αίθουσες, αυξάνοντας ταυτόχρονα και το σχετικό κωδικολόγιο. Σημαντικό εργαλείο στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας είναι και το πρόγραμμα Avin Κερδίζω. Το πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία, καθώς έχει ξεπεράσει το 1,2 εκατομμύριa μέλη, με το ποσοστό διείσδυσης στο σύνολο των καταναλώσεων των ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων να ξεπερνά το 74%. Το  υψηλό επίπεδο των προϊόντων, το δίκτυο, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του προσωπικού και η συνέπεια στην παράδοση, ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, είναι οι λόγοι που η Avin έχει κερδίσει την προτίμηση του κοινού στα πρατήρια και στη βιομηχανία.

Το όραμα της Avin είναι να καταξιωθεί ως κορυφαία ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών, που στηρίζει τον άνθρωπο, προσφέροντας με έντιμο και υπεύθυνο τρόπο ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες, αξιοποιώντας τη δύναμη και την τεχνολογία του διυλιστηρίου της Motor Oil. Σε μια αγορά που πολλά αλλάζουν, η Avin, με την ενεργή στήριξη του Ομίλου Motor Oil, πρωτοστατεί και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, φιλοδοξώντας να γίνει η καλύτερη ελληνική εταιρεία στον κλάδο της.