Τι σημαίνει κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός για την NN Hellas και τους ανθρώπους της

Tα τελευταία χρόνια η κοινωνία έχει αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και φαινόμενα, τα οποία έχουν δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας. Σε απρόβλεπτες συνθήκες, όπου δεν υπάρχει εγχειρίδιο αντιμετώπισης, η κοινωνία παραμένει ενωμένη και προσπαθεί να βρει τη λύση με κάθε τρόπο. Μεγάλο και ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχουν και οι εταιρείες με πολυετή παρουσία και δυναμική στη χώρα, οι οποίες υλοποιούν δράσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Για την NN Hellas, οι πρωτοβουλίες αυτές που βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της, βοηθούν στη σύνδεσή της με τους πελάτες της, την κοινωνία ευρύτερα αλλά και με τους ίδιους τους εργαζομένους της. Στόχος της είναι να εντοπίζει τις ανάγκες που προκύπτουν σε κάθε κοινωνική ομάδα και να βρίσκει πρακτικές να τις ενισχύσει. Οι πυλώνες της κοινωνικής της δράσης είναι η Υγεία, τόσο η σωματική όσο και η ψυχική, η Τρίτη Ηλικία και η Νέα Γενιά. Πέραν των δομημένων  προγραμμάτων που σταθερά αναπτύσσει και υλοποιεί, η παρουσία της ΝΝ είναι επίσης αισθητή σε έκτακτες  ανάγκες και καταστροφές καθώς και σε ανθρωπιστικές κρίσεις, που – δυστυχώς – τα τελευταία χρόνια προκύπτουν ολοένα  και συχνότερα.

 

ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙKH ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ; 

NN1

Το Ινστιτούτο Prolepsis καιη NN Hellas συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του προγράμματος «Νοιάζομαι για το Παιδί μου». Ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην πρόληψη σχετικών περιστατικών και στην ενδυνάμωση οικογενειών που έρχονται αντιμέτωπες με διαταραχές ψυχικής υγείας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια που διοργανώνονται από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Ινστιτούτου Prolepsis. Από την έναρξη του προγράμματος έως και σήμερα έχουν συμμετάσχει 6.675 γονείς.

 

ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 550.000 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ; 

NN2

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 550.000 ηλικιωμένοι ζουν μόνοι τους. Η μοναξιά μπορεί να έχει σοβαρές σωματικές και ψυχικές επιπτώσεις. Για το λόγο αυτό, η NN Hellas στηρίζει το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία» του Ινστιτούτου Prolepsis, που στόχο έχει να συμβάλλει στην καταπολέμηση του αισθήματος μοναξιάς και της απομόνωσης μεγαλύτερων σε ηλικία συμπολιτών μας. Η εταιρεία υποστηρίζει χορηγικά τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία (210 – 6101300), καθώς επίσης καλύπτει το κόστος εκπαίδευσης και εποπτείας εθελοντών – μεταξύ των οποίων και δικοί της εργαζόμενοι – που έρχονται σε επαφή (τηλεφωνικά ή διά ζώσης) με ηλικιωμένους σε εβδομαδιαία βάση.

ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ; 

nn3

Η NN Hellas, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Junior Achievement Greece, υλοποιεί μία σειρά από δράσεις που εστιάζουν στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων και παράλληλα επενδύουν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής κουλτούρας στην Ελλάδα. Ειδικότερα, το πρόγραμμα «My Career», από το 2019 έως και σήμερα, έχει υποστηρίξει συνολικά 6.231 μαθητές και μαθήτριες.

Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 

NN4

Οι άνθρωποι της NN Hellas μετρούν από το 2021 έως και σήμερα 4.395 ώρες εθελοντισμού. Στελέχη της εταιρείας συμμετέχουν – είτε συμβουλευτικά είτε ως κριτές – στα προγράμματα του JA Greece που απευθύνονται σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης αναπτύσσουν σχέσεις «φιλίας» με ηλικιωμένους μέσα απ’ το πρόγραμμα «Φιλία σε Κάθε Ηλικία». Επιπλέον, σε ετήσια βάση, διοργανώνεται η εβδομάδα εθελοντισμού “Your Community Μatters”, η οποία κερδίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων ανθρώπων της εταιρείας και κατά τη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον τρόπο της δικής τους εθελοντικής συνεισφοράς μέσα από μια διευρυμένη λίστα διαθέσιμων δράσεων. Τέλος, από τις δράσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιείται ανά τακτά χρονιά διαστήματα για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της εταιρείας, ενώ κάθε χρόνο, στις εγκαταστάσεις της τελευταίας φιλοξενούνται φιλανθρωπικά bazaars και γίνονται συλλογές ειδών για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Σήμερα που η ανάγκη για κοινωνική ευθύνη είναι μεγαλύτερη από ποτέ και με δεδομένη την απαίτηση οι εταιρείες να δρουν ως υπεύθυνοι πολίτες, η NN Hellas αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για όλους, ευθυγραμμιζόμενη και με της αξίες της  «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε». Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas, επισκεφθείτε το σύνδεσμο:
https://www.nnhellas.gr/live-responsibly