Πρόγραμμα PV GRID

Εκδήλωση για τη μεγάλη διείσδυση φωτοβολταϊκών στα ηλεκτρικά δίκτυα πραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Ιουλίου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος PV GRID στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και αποτελεί μία από τις ενότητες της ημερίδας που διοργανώνει ο ΣΕΦ με τίτλο “Η ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ & ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ”.

Ο απώτερος στόχος του PV GRID είναι να βοηθήσει στη μείωση των εμποδίων για τη μεγάλης κλίμακας διείσδυση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις υποδομές δικτύων διανομής στις ευρωπαϊκές χώρες. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσω της ανάλυσης των υφιστάμενων εμποδίων και των διαθέσιμων τεχνικών λύσεων, καθώς και μέσω της διατύπωσης θεσμικών και κανονιστικών προτάσεων.

Παράλληλα, το πρόγραμμα επικαιροποιεί και συντηρεί τη βάση δεδομένων που δημιουργήθηκε από το πρόγραμμα PV LEGAL του οποίου αποτελεί συνέχεια, καταγράφοντας τις διοικητικές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση, διασύνδεση και λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων στις 16 συμμετέχουσες χώρες.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από τον Γερμανικό Σύνδεσμο Ηλιακών Βιομηχανιών (BSW-Solar), ενώ συμμετέχουν 13 εθνικοί σύνδεσμοι φωτοβολταϊκών (την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών), ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Βιομηχανιών Φωτοβολταϊκών (EPIA), τρεις Διαχειριστές Δικτύων Διανομής, η εταιρία συμβούλων eclareon, το European Distributed Energy Resources Laboratories e. V. και το Πανεπιστήμιο COMILLAS Pontifical.

Το PV GRID είναι ένα project που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα υλοποιηθεί από το Μάιο του 2012 ως τον Οκτώβριο του 2014.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης βρίσκεται στη διεύθυνση: http://www.helapco-conference.gr/

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα PV GRID μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: www.pvgrid.eu

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ