Building Energy: Be Green, Spend Less

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, το πρώτο συνέδριο του Ελληνικού Συμβουλίου Πράσινων Κτιρίων (Greek Green Building Council) με θέμα ‘’Building Energy: Be green, spend less – Παραγωγή, διαχείριση, εξοικονόμηση & πολιτική ενέργειας στα κτίρια’’, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Διατηρήσιμης Ενέργειας.  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, συζητήθηκαν θέματα που κινούνται γύρω από την πολιτική, παραγωγή, διαχείριση και εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Σε κάθε θεματική ενότητα πραγματοποιήθηκαν λεπτομερείς παρουσιάσεις με θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συνέδρους, όπου βγήκαν πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τις πρακτικές των πράσινων εφαρμογών στα κτίρια αλλά και των αναγκαίων μελλοντικών δράσεων για την ανάδειξη αυτών των πρακτικών.

Μεταξύ των διακεκριμένων ομιλητών, τίμησαν με την παρουσία και συμμετοχή τους το συνέδριο, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Σπύρος Πολλάλης, ο Δρ. Μάνθος Σανταμούρης και πολλοί άλλοι επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων διαμόρφωσης πολιτικών.

Συντονιστές των θεματικών ενοτήτων ήταν οι κ.κ. Βασίλειος Βήχας, Μηχ. Μηχανικός, Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Ε., Βασίλης Ράλλης, Οικονομολόγος, ΡΑΕ.

Το συνέδριο τίμησαν επίσης με την παρουσία και συμμετοχή τους οι κ.κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, και Θανάσης Πετράκος, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος χαιρετισμό απεύθυνε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος.Στους άμεσους στόχους του Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου είναι η ανάπτυξη νέων δράσεων με τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης καθώς και εξειδικευμένων σεμιναρίων για τους επαγγελματίες των κλάδων της δόμησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ