Παιδικά Χωριά SOS: Καμπάνια ενημέρωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας

Τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας στις 15 Μαΐου, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης με βασικό μήνυμα «Κάθε παιδί αξίζει μια οικογένεια». Σκοπός της καμπάνιας είναι η ανάδειξη της αξίας του θεσμού της οικογένειας, σε όλες τις μορφές της, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Η οικογένεια και η ενδυνάμωσή της είναι στο επίκεντρο του έργου των Παιδικών Χωριών SOS και όλων των προγραμμάτων τους. Από τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν «οικογενειακού τύπου» φροντίδα για παιδιά που χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις βιολογικές τους οικογένειες έως τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, τα οποία λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και παρέχουν υπηρεσίες Πρόληψης, υποστηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες και βοηθώντας τες να μείνουν ενωμένες. Επιπλέον, τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν έμπρακτα, πολλά χρόνια τώρα, την Αποϊδρυματοποίηση, μέσα από την Αναδοχή και την Υιοθεσία, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας για την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας, τα Παιδικά Χωριά SOS θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Στην Αθήνα, μας καλούν την Τετάρτη 15 Μαΐου (17:00-21:00) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με μία σειρά ψυχαγωγικών δράσεων για μικρούς και μεγάλουςεικαστικά εργαστήρια για παιδιά, προβολή ενημερωτικού υλικού σε video, δια ζώσης ενημέρωση από τους επιστημονικούς συνεργάτες του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου  Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Παράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πυροσβεστικού Σώματος θα προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μουσικά όργανα και θα πλαισιώσει την εκδήλωση με μουσική και τραγούδια.

Δείτε, επίσης, το βίντεο που δημιούργησαν τα Παιδικά Χωριά SOS, με την υποστήριξη της Σίσσυ Χρηστίδου, η οποία το «αγκάλιασε» με τη φωνή της. Ας το μοιραστούμε στα Social Media αναδεικνύοντας τη σημασία του θεσμού της οικογένειας και το ρόλο της σε μια κοινωνία με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια για κάθε παιδί.

____________________________________________________________________________________________________

Αναλυτικά όλες οι εκδηλώσεις:

Αθήνα & Πειραιάς
15/5/2024, Δημοτική Αγορά Κυψέλης, 17:00-21:00 
(Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας & Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας): εικαστικά εργαστήρια για παιδιά με «ευέλικτα» υλικά, θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, προβολή ενημερωτικού υλικού σε video, διανομή έντυπου υλικού και δια ζώσης ενημέρωση και άλλες εκπλήξεις. Με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Πυροσβεστικού Σώματος (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή)

15/5/2024, Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου (δίπλα στην παιδική χαρά), Πειραιάς, 15.00 – 17.00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πειραιά): Δράσεις για μικρούς και μεγάλους, διανομή έντυπου υλικού, δια ζώσης ενημέρωση και άλλες εκπλήξεις (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή)

Θεσσαλονίκη
15/5/2024, Πλατεία Αγίας Σοφίας, 12.00-18.00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας & Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου): Εξωτερικές δράσεις με κατασκευές, δραστηριότητες και διανομή έντυπου υλικού και δια ζώσης ενημέρωση και άλλες εκπλήξεις (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή)

Κρήτη (Ηράκλειο)
18-19/5/24 Ιεράπετρα 
(Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κρήτης): Εξωτερικές δράσεις με κατασκευές, δραστηριότητες και διανομή έντυπου υλικού και δια ζώσης ενημέρωση και άλλες εκπλήξεις (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή)

25/5, 17:00 – 20:00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κρήτης)Εργαστήρι σε τρία μέρη με τον Νίκο Χαλεπάκη για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ γονιών και παιδιών

20/5 & 27/5 (Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Κρήτης): «Ο γονικός ρόλος στη σχολική και προσχολική ηλικία» Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων και κηδεμόνων σε θέματα που αφορούν τον γονικό ρόλο και τον θεσμό της οικογένειας. Παράλληλα θα προβληθεί ο φορέας, τα προγράμματα και οι δράσεις του. Εισηγητές της επιμόρφωσης: Τσαγκαράκης Βαλεντίνος, Ψυχολόγος και Ποντίκα Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός

Καλαμάτα
15/5/2024, 12.00-18.00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας & Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας) Εκδήλωση «Οικογενειακό Τραπέζι», πρόσκληση στην τοπική κοινότητα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και το μοίρασμα σκέψεων και προβληματισμών για το δικαίωμα του παιδιού στην οικογένεια και τους θεσμούς της Αναδοχής/Υιοθεσίας (περιορισμένος αριθμός θέσεων – συμμετοχή με κράτηση)

Πάτρα
15/5/2024, 09.00-12.00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας & Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Πάτρας) Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση παιδιών και εκπαιδευτικών για το δικαίωμα στην οικογένεια, με συμμετοχή δύο δημοτικών σχολείων σε δράσεις που περιλαμβάνουν κυνήγι θησαυρού και δημιουργική απασχόληση. Σε συνεργασία με την ομάδα του Προμηθέα θα πραγματοποιηθούν και αθλητικές δραστηριότητες (περιορισμένος αριθμός θέσεων – συμμετοχή με κράτηση)

Μυτιλήνη
15/5/2024 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Μυτιλήνης): «Εργαστήρι ενδυνάμωσης γονεϊκού ρόλου» σε συνεργασία με Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Ιωάννινα
15/5/2024Πάρκο Λιθαρίτσια, 18.00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ιωαννίνων): Θεατρικό παιχνίδι για μικρούς & μεγάλους σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΙ

Κομοτηνή
19/5/2024, Άλσος Αγίας Παρασκευής (όπισθεν σπαθιού), 11.00-13.00 (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής): 4 σταθμοί δραστηριοτήτων, δράσεις για γονείς και παιδία, face painting, χορός (ανοιχτή στο κοινό, δωρεάν συμμετοχή)

Θεσσαλονίκη

Σάπες
23/05/2024, Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών προβολή ταινίας μικρού μήκους για την αξία της οικογένειας σε παιδιά Γ’ και Δ’ Δημοτικού

*οι ενημερωτικές & εκπαιδευτικές δράσεις στα σχολεία αφορούν αποκλειστικά τους μαθητές των σχολείων που διεξάγονται