Ο Όμιλος Σφακιανάκη υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Με υπερηφάνεια ανακοινώνουμε την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D&I (Diversity & Inclusion) για την προώθηση της διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Με την αποδοχή των όρων που υπαγορεύονται από τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ο Όμιλος Σφακιανάκη επιδεικνύει τη δέσμευσή του για την περαιτέρω καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου οι άνθρωποι ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών τους αντιμετωπίζονται με σεβασμό, ισότητα και δικαιοσύνη.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη, ο οποίος απασχολεί περίπου 1500 εργαζόμενους σε 14 χώρες της Ευρώπης, έχει υιοθετήσει μια κουλτούρα που προάγει τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη δίνοντας ίσες ευκαιρίες χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις σε όλους ανεξαρτήτου φύλου, χρώματος, καταγωγής, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού κα.

 

Η Chief Human Resources Officer & Corporate Affairs του Ομίλου Σφακιανάκη, κα Ζέτα Ζιόβα, με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, αναφέρει:

«Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, επισφραγίζουμε τη σημασία της καλλιέργειας ενός περιβάλλοντος όπου οι διαφορετικές απόψεις, προσεγγίσεις και πεποιθήσεις είναι ευπρόσδεκτες και αποδεκτές. Είμαστε υπερήφανοι που, από σήμερα, αποτελούμε μέλος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για  την προώθηση της διαφορετικότητας στις Ελληνικές επιχειρήσεις».

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κος Σταύρος Μηλιώνης, αναφέρει:

«Υποδεχόμαστε με χαρά τον Όμιλο Σφακιανάκη, ο οποίος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Όμιλος έχει μεγάλη ευαισθητοποίηση σε θέματα Διαφορετικότητας και Ένταξης και είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή του στο μεγάλο δίκτυο των επιχειρήσεων -Μελών της Χάρτας Διαφορετικότητας θα συνεισφέρει σημαντικά στο στόχο της υγιούς ενσωμάτωσης όλων, ανεξάρτητα από την όποια διαφορετικότητα τους.»