Η KPMG για 6η φορά στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών μέσω της HELMEPA

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στελέχη της KPMG βρέθηκαν στην παραλία «Άγιος Δημήτριος» στο Σαρωνικό και έμειναν πιστοί στη δέσμευση της εταιρείας απέναντι στο τριετές πρόγραμμα της HELMEPA “Marine Cleanup Monitoring” που στόχο έχει τον παράκτιο καθαρισμό της παραλίας και την πραγματοποίηση εποχιακής έρευνας για την καταγραφή θαλάσσιων απορριμμάτων.

Με συντονισμένη προσπάθεια και με πίστη στη δύναμη της συνεργασίας για ένα καλύτερο αύριο, η KPMG κατάφερε για 6η φορά να συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων 14 &15 Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ για τη «ζωή στο νερό» και τη «ζωή στη στεριά», συγκεντρώνοντας απορρίμματα και ανακυκλώσιμα υλικά, πολύ λιγότερα σε ποσότητα συγκριτικά με τον τελευταίο εθελοντικό καθαρισμό που πραγματοποίησε η εταιρεία στην ίδια παραλία. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της KPMG συγκέντρωσαν αυτή τη φορά συνολικά, 25 κιλά απορριμμάτων και 12 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, που αποτελεί σχεδόν το ήμισυ της ποσότητας των απορριμμάτων σε σχέση με την τελευταία δράση της εταιρείας. Η μείωση αυτή επιβεβαιώνει τη σημαντικότητα της ευαισθητοποίησης των ανθρώπων για τη δημιουργία ενός θετικού και μετρήσιμου αντικτύπου στο περιβάλλον με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον.

Η KPMG έστειλε για μια ακόμη φορά ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μέσω της εθελοντικής συμμετοχής των ανθρώπων της στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών 2023, μια πρωτοβουλία που συντονίζει η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) για 33η χρονιά.

O Αλκιβιάδης Σιαράβας, Marketing, Communications & Citizenship Manager της KPMG σχολιάζει σχετικά «Η KPMG, μια εταιρεία με βαθιά αφοσίωση στην προστασία του περιβάλλοντος, υλοποιεί έργα και δράσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία των μελλοντικών γενιών. Η δράση καθαρισμού της ακτής του Σαρωνικού, σε συνεργασία με την HELMEPA, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της δέσμευσης. Είναι ανησυχητικό το μέγεθος του προβλήματος των απορριμμάτων στις ακτές, ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με πλούσια θαλάσσια παράδοση. Η διαχείριση και προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων οφείλουν να αποτελέσουν κοινή ευθύνη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την άμεση και ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων μας σε αυτήν την Παγκόσμια πρωτοβουλία και παραμένουμε περήφανοι υποστηρικτές του προγράμματος “Marine Cleanup Monitoring”. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και να διασφαλίσουμε ένα πιο καθαρό και υγιές περιβάλλον για όλους.»