«Φροντίδα για Όλους» στο Ρέθυμνο από τον Όμιλο Motor Oil και τους Γιατρούς του Κόσμου

  O Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος «Φροντίδα για Όλους», παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνανθρώπους μας ανά την Ελλάδα. Σκοπός του προγράμματος είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό και η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή υγείας στις τοπικές κοινότητες καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

  Στο πλαίσιο όλων αυτών, στο Ρέθυμνο μεταβαίνουν οι Γιατροί του Κόσμου το τριήμερο Παρασκευή 31 Μαΐου έως και Κυριακή 2 Ιουνίου 2024. Συνεχίζοντας το πρόγραμμα ιατρικών επισκέψεων σε απομακρυσμένες περιοχές με δυσκολίες πρόσβασης σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, 11μελές κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου θα επισκεφθεί τον Δήμο Αμαρίου, σε μια τριήμερη αποστολή προαγωγής υγείας και προληπτικού ιατρικού ελέγχου για όλους τους κατοίκους της περιοχής, που θα στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής.

  Ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για τον προσδιορισμό των αναγκών, μέσα από την τριήμερη δράση του Ομίλου Motor Oil και των Γιατρών του Κόσμου, οι κάτοικοι του Δήμου Αμαρίου θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, αντίστοιχες με εκείνες που παρέχονται στα αστικά κέντρα, καθώς θα διενεργείται καρδιολογικός έλεγχος, παθολογικός έλεγχος, οφθαλμολογικός έλεγχος, οδοντιατρικός έλεγχος, γυναικολογικός έλεγχος και ακτινοδιαγνωστικός έλεγχος από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Γιατρών του Κόσμου.

  Η δράση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρίου, του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου και του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, και το πρόγραμμα «Φροντίδα για Όλους» στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής διαμορφώνεται ως εξής:

  Παρασκευή 31 Μαΐου: 15.00-20.00

  Σάββατο 1 Ιουνίου: 09.00-15.00

  Κυριακή 2 Ιουνίου: 09.00-14.00

  Η Υγεία είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και ο Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου παραμένουν σταθερά στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των αναγκών ώστε κανένας άνθρωπος να μην αποκλειστεί από την πρόσβασή του σε αναγκαίες υπηρεσίας υγείας λόγω κοινωνικών, γεωγραφικών ή άλλων περιορισμών.

  Ο Όμιλος Motor Oil με έντονο αίσθημα ευθύνης και λειτουργώντας εδώ και 50 χρόνια ως αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» ταξιδεύει στο Ρεθυμνο, ώστε να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τοπικές κοινότητες και περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε μονάδες υγείας, σε συνεργασία πάντοτε με τους Γιατρούς του Κόσμου και τις τοπικές αρχές.