EuroCharity Yearbook 2012/13

Την έκτη έκδοση της σειράς EuroCharity Yearbook με τίτλο «Innovation for Excellence» παρουσίασε η EuroCharity, σε μια ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Τετάρτη, 3 Ιουλίου, στο PLOTO floating multifunctional venue, λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη EuroCharity τίμησαν με την παρουσία τους μέλη, φίλοι και συνεργάτες, στελέχη επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, και άλλοι stakeholders, σε μια κατάμεστη αίθουσα με θέα στον Αργοσαρωνικό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της EuroCharity, ο οποίος ξενάγησε το κοινό στη φετινή έκδοση, αναφερόμενος στις έρευνες και στα στοιχεία που την πλαισιώνουν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP, Πρόεδρος της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης της καινοτομίας από τις ελληνικές επιχειρήσεις, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, αλλά και στα ευρήματα της πρωτογενούς έρευνας που πραγματοποίησε η EuroCharity σε συνεργασία με την ICAP για την ανάπτυξη της καινοτομίας στην Ελλάδα. Την έρευνα παρουσίασε η κ. Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Head of Communications & Marketing, του Ομίλου ICAP.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 135 εταιριών με ετήσιο κύκλο εργασιών 20-100 εκ. Ευρώ:

•η καινοτομία επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της Τεχνολογίας και της Επικοινωνίας,
•χρηματοδοτείται συνήθως από ιδιωτικά κεφάλαια,
•έχει θετικά αποτελέσματα στα έσοδα της επιχείρησης,
•δεν αναπτύσσεται στο πλαίσιο ενός τμήματος καινοτομίας ούτε είναι υπόθεση ενός εξειδικευμένου ατόμου,
•προβάλλεται συνήθως μέσα από events.

Ο Δρ. Γιώργος Ιωάννου, Διευθυντής MBA International, τέως Πρόεδρος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρθηκε στην εφαρμογή της καινοτομίας από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και στην πρωτοβουλία e-Business curriculum η οποία ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις στο πεδίο του marketing.

Η κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Partner της Boston Hamilton αναφέρθηκε στην ανάγκη διασύνδεσης της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα αλλά και στην ανάγκη επιβράβευσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Θεόδωρος Νικολακόπουλος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από την ομάδα της Organery, οποίος περιέγραψε την καινοτόμο ιδέα συλλογικής κομποστοποίησης με σκοπό την αξιοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.

Λίγο πριν το κλείσιμο της εκδήλωσης, ο κ. Μιχάλης Σπανός μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους δύο σημαντικές εξελίξεις: τη διοργάνωση του δεύτερου κατά σειρά Sustainability Forum (http://sustainabilityforum.gr/) το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, αλλά και την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας της EuroCharity η οποία ανταποκρινόμενη στις παγκόσμιες εξελίξεις της αειφορίας, ανανεώνει την εικόνα της, την οποία θα παρουσιάσει το φθινόπωρο. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός: «Ελπίζουμε ότι η νέα εταιρική μας ταυτότητα θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο αφενός μεν στην ουσιαστικότερη και αρτιότερη εκπροσώπηση του έργου που επιτελούμε, αφετέρου δε στην έμπνευση για προσφορά υψηλότερου επιπέδου υπηρεσιών στα μέλη και τους κοινωνικούς μας εταίρους».

Σημειώνεται πως ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας ήταν η DIRECTION ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Α.Ε με το περιοδικό CSR Review.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ