EUROPA: Αργυρός Χορηγός στην αρχιτεκτονική ημερίδα ΕΣΩ

Η Europa υπήρξε Αργυρός χορηγός της αρχιτεκτονικής ημερίδας ΕΣΩ που οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Πιο αναλυτικά στο πλαίσιο της συμμετοχής της, η Europa είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει σε επίσημη πρώτη σε 1.200 και πλέον αρχιτέκτονες, interior designers και τεχνικές εταιρείες, το νέο ολοκληρωμένο σύστημα EUROPA ELEMENT, ένα μοναδικό σύστημα για τη δημιουργία εξατομικευμένων σχεδιαστικών λύσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, τόσο ως σύστημα σκίασης, όσο και ως διαχωριστικό εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων.

Με το σύστημα EUROPA ELEMENT δίνεται δυνατότητα για χάραξη-επεξεργασία σε φύλλο αλουμινίου οποιουδήποτε σχεδίου – μοτίβου, για πολλαπλές εφαρμογές όπως ως δομικό στοιχείο σε εξωτερική όψη κτηρίων, γραφείων, ξενοδοχείων.

Η ποικιλία μοτίβων καλύπτει κάθε αισθητική επιλογή σε πληθώρα χρωματισμών, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν εσωτερική ή εξωτερική διακόσμηση, όπου με την προσθήκη φωτισμού LED δίνει μοναδικό χαρακτήρα στον χώρο.

Το EUROPA ELEMENT σχεδιάστηκε ώστε να συνδυάζει την αισθητική υπεροχή και την αντοχή στον χρόνο και στη χρήση, ενώ παράλληλα προσδίδει ενεργειακή απόδοση μέσω της ρύθμισης της σκίασης που προσφέρει στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Εκτός από την πληθώρα σχεδίων και μοτίβων, το σύστημα παρέχει τεράστια ποικιλία στη δυνατότητα κατασκευών. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά συνώνυμο της προσαρμοστικότητας στις ανάγκες του τελικού χρήστη. Έτσι μπορεί να καλύψει σταθερές, ανοιγόμενες, συρόμενες και πτυσσόμενες κατασκευές ή και συνδυασμό τους, προσδίδοντας ευελιξία και ελευθερία στη σχεδίαση.

Υπενθυμίζεται πως η ημερίδα ΕΣΩ συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους σημαντικότερους εκπροσώπους της Ελληνικής δημιουργικής σκηνής, και έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός προβολής στην Ελλάδα για τις τέχνες του σχεδιασμού.