Βραβεύθηκαν οι επιχειρήσεις με το Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον στην Ελλάδα

Τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, το Great Place to Work® Hellas απένειμε τα βραβεία «Best WorkplacesΤΜ Hellas 2023» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην χώρα μας για φέτος.

Την εκδήλωση, με τη συμμετοχή 400 περίπου προσκεκλημένων, τίμησαν με την παρουσία τους διακεκριμένοι εκπρόσωποι Πολιτικών, Οικονομικών και Επιχειρηματικών Φορέων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Country Head του Great Place to Work® Hellas κος Γεώργιος Δ. Μαύρος, δήλωσε:

«Κατά τη φετινή χρονιά είχαμε ρεκόρ συμμετοχών, τόσο για την Πιστοποίησή μας, με 131 πιστοποιημένες εταιρείες, όσο και στις υποψηφιότητες στη συνέχεια για τη λίστα Best Workplaces. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά και οι επιδόσεις των εταιρειών της λίστας μας οι υψηλότερες που έχουμε δει στα 21 χρόνια παρουσίας μας στην αγορά!»

Μεταξύ άλλων, βραβεία απένειμαν οι κκ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Σωτήρης Σταματίου, Πρόεδρος ΣΔΑΔΕ, Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος Δ.Σ. ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, Διονύσης Διονυσίου, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του MSC in Strategic Human Resources Management στο ALBA Graduate Business School, καθώς και η κα Βασιλική Αλμπάνη, Εμπορική Διευθύντρια της Εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, εκ μέρους του Διευθυντή της Εφημερίδας, Αλέξη Παπαχελά.

Οι 30 εταιρείες που βραβεύτηκαν, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους και είναι οι εξής:

Η αξιολόγηση και βράβευση των εταιρειών είναι βασισμένη στα  αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces™, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το Great Place to Work® Hellas με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece. Συμμετείχαν στην έρευνα εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς. Το σύνολο των εργαζομένων που έλαβαν ερωτηματολόγιο για να αξιολογήσουν την εταιρεία τους στις υποψήφιες για ένταξη στη λίστα εταιρείες ήταν 38.733 άτομα.

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν στην εκδήλωση, είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη οι οποίες θα βραβευθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο στην αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο.