ΑΒ Βασιλόπουλος: Ενισχύει την ποικιλομορφία και την ισότητα στον εργασιακό χώρο

Η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δομής και της λειτουργίας της ΑΒ Βασιλόπουλος και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά, εξασφαλίζοντας ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία γιόρτασε για μια ακόμη χρονιά τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας και τον Μήνα Υπερηφάνειας, υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις που προωθούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση.

Πραγματοποιώντας ενημερωτικά webinars σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της HR Psychology – Today, σε θεματικές όπως «Νευροδιαφορετικότητα & Συμπερίληψη στην Εργασία» και «LGBTQ+ κοινότητα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον χώρο εργασίας», οι άνθρωποι της ΑΒ Βασιλόπουλος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα της νευροδιαφορετικότητας, τα μοναδικά οφέλη που υπάρχουν στην πρόσληψη ατόμων με νευρο-αναπτυξιακές διαφορές και τη σημασία της αποδοχής και της εξάλειψης των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων.

Παράλληλα, οι άνθρωποι της ΑΒ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ιδιωτική προβολή την ταινία «Λώξη», που παρουσιάζει την προσπάθεια της πρώτης επαγγελματίας ηθοποιού με σύνδρομο Down, της Λωξάνδρας Λούκας, να αυτονομηθεί από την οικογενειακή προστασία και να ενταχθεί στην επαγγελματική κανονικότητα, ενώ θα πραγματοποιηθεί eLearning για τη χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας και την αποφυγή λέξεων, στις οποίες μπορεί να αποδοθεί χαρακτήρας προκατάληψης, διάκρισης ή απαξίωσης.

Η αφοσίωση της ΑΒ Βασιλόπουλος στη διασφάλιση ενός υποστηρικτικού, συμπεριληπτικού και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας, όπου όλοι μπορούν να εκφράζουν τον πραγματικό τους εαυτό και κάθε πτυχή της προσωπικότητάς τους, επιβεβαιώνεται και από τη διάκριση της ΑΒ Βασιλόπουλος ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2024 από τον διεθνώς αναγνωρισμένο Οργανισμό, Top Employers Institute.

Η εταιρεία έχει επίσης ξεχωρίσει για το εργασιακό περιβάλλον, τις ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής που προσφέρει σε κάθε μέλος της ΑλφαΒητικής οικογένειας. Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για ακόμη μία χρονιά διεξήχθη η Έρευνα Δέσμευσης Συνεργατών (Associate Engagement Survey 2023), στην οποία συμμετείχε το 97% του συνόλου των εργαζομένων της, όπου το 84% αισθάνονται υπερήφανοι που εργάζονται στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ το 86% κρίνει ότι εργάζεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Η ένταξη και η ισότητα αποτελούν διαχρονικά μέρος της επιχειρησιακής κουλτούρας της ΑΒ Βασιλόπουλος, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι το καλό και η φροντίδα είναι στον πυρήνα κάθε ενέργειας της. Γιατί όλοι μαζί γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα για να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ, το καλό είναι για όλους.