Συνεργασία ΕΟΚ και ΕΕΑΑ για την ανακύκλωση συσκευασιών

Το Προολυμπιακό Τουρνουά (2-7 Ιουλίου 2024) και το Τουρνουά Aegean Acropolis (25-27 Ιουνίου 2024), που θα πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα γεμίσουν με τους Μπλε Κάδους ανακύκλωσης, αναδεικνύοντας την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον χώρο του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, η ΕΟΚ συμπράττει με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) για την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών στον χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις της ΕΟΚ στο ΣΕΦ. Χιλιάδες φίλαθλοι όλων των ηλικιών αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τους επερχόμενους αγώνες της Εθνική μας Ομάδας μπάσκετ για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, ενώ παράλληλα θα ενημερωθούν από καταρτισμένα στελέχη της ΕΕΑΑ για τη σωστή χρήση του Μπλε Κάδου και των υλικών που αυτός δέχεται, αλλά και για τα οφέλη της ανακύκλωσης γενικότερα.

Η ΕΕΑΑ παραχώρησε στην ΕΟΚ 130 Μπλε Κάδους ανακύκλωσης, οι οποίοι θα τοποθετηθούν εντός του ΣΕΦ αλλά και περιμετρικά του γηπέδου (θύρες εισόδου, χώρους αθλητών και δημοσιογράφων, κυλικεία/καντίνες και λοιπούς χώρους κοινού) για την ανακύκλωση όλων των συσκευασιών. Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων, δεκάδες τόνοι αποβλήτων συσκευασιών εκτιμάται ότι θα οδηγηθούν προς ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να εκτραπούν από τους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, μειώνοντας έτσι το συνολικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης.

Η συνεργασία της ΕΟΚ με την ΕΕΑΑ όχι μόνο τονίζει τη σημασία της ανακύκλωσης συσκευασιών στον χώρο του αθλητισμού, αλλά επίσης αναδεικνύει την αφοσίωση των δύο Φορέων στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία.