«Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης»

Οι « Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» σε  Δήμους όλης της χώρας, υπό την αιγίδα της Αυτού Εξοχότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ολοκληρωθήκαν με επιτυχία και οι μαθητές έστειλαν μήνυμα για καθαρότερες και ομορφότερες πόλεις.

Οι χορηγοί των επάθλων (netbook, ποδήλατα, Mp4 & Mp3 player) ήταν:
ΖΑΓΟΡΙ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, JUMBO, λουξ, makro, ΔΩΔΩΝΗ, ΜΥΘΟΣ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, Domino΄s Pizza, ΠΛΑΙΣΙΟ, My planet, ΒΙΟΣΕΡ, ΤΥΡΑΣ, you.gr, έψα, ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ, Λακωνική ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΡΟΔΟΠΗ και μασούτης.

Στις  τελετές απονομής στους μαθητές που πρώτευσαν συμμετείχαν πλήθος γονιών, δασκάλων, καθηγητών και επισήμων. Ειδικότερα, στην Αθήνα η εκδήλωση έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο και παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΣΕΛΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος)  κος Αντώνης Μακρής, ο Πρόεδρος της ΕΕΔΣΑ (Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) κος Ανδρέας Ανδρεόπουλος, οι  Ολυμπιονίκες κα Σοφία Μπεκατώρου και κα Βούλα Κοζομπόλη, ο κος Στρατής Μπατάγιας από την εταιρεία “ΑΦΟΙ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ ΑΕΒΕ”, ο κος  Ιωάννης Δημητρόπουλος από την εταιρεία “ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ”, η κα Φλωρεντία Κουλαμπά (πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε.”).

Στη Θεσσαλονίκη τα 3 πρώτα σχολικά τμήματα πρώτευσαν πανελλαδικά συγκεντρώνοντας 238.458 συσκευασίες και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο με την παρουσία της εκπροσώπου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας του κου Απόστολου Τζιτζικώστα και  την θεατρική παράσταση – έκπληξη από τους μαθητές Δημοτικού Σχολείου «Η ανακύκλωση και η σημασία της για την Ελλάδα» .

Στον Πειραιά η απονομή έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο από τον Δήμαρχο κο Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος δήλωσε:  «Αγαπητοί  φίλοι, παιδιά του Πειραιά . Θέλω να γνωρίζετε ότι με κάνετε υπερήφανο. Η συμμετοχή σας στην ανταποδοτική ανακύκλωση δείχνει μεν την αγάπη σας για το περιβάλλον, αλλά, πάνω από όλα, δείχνει την αγάπη σας για την πόλη μας. Τον  Πειραιά μας. Θέλω να γνωρίζετε, ότι κάθε μέρα δίνουμε μάχη να αλλάξουμε τον Πειραιά. Να γίνει μια πόλη αντάξια της Ιστορίας της.  Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση είναι ένας ισχυρός σύμμαχός μας σε αυτήν μας την προσπάθεια».

Στο Δήμο Αμαρουσίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο Ολυμπιονίκης κος Αντώνης Βλοντάκης. Αντίστοιχες εκδηλώσεις με την παρουσία Δημάρχων,  Αντιδήμαρχων  και Ολυμπιονικών έγιναν στους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής και όλης της χώρας.

Οι  εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν  ανανεώνοντας τη συνάντηση όλων για τις επόμενες  “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης”,  αξιοποιώντας την υπερσύγχρονη τεχνολογία αιχμής των μηχανημάτων ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διαδικασίας ανακύκλωσης, μέσα από δράσεις ενίσχυσης της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των μαθητών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ