Ημερίδα για την επανεκκίνηση της αγοράς φωτοβολταϊκών

Με επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων επιχειρηματιών, στελεχών, μηχανικών και εκπροσώπων φορέων πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα “Η επανεκκίνηση της αγοράς φωτοβολταϊκών και οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη διείσδυσή τους στα ηλεκτρικά δίκτυα”, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών.

Από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος μεταξύ των συμμετεχόντων για τα αποτελέσματα της ημερίδας, διαφάνηκε μία ισχυρή τάση που υποστηρίζει τα εξής:

•Η πολιτεία οφείλει να αποφύγει λάθη του παρελθόντος και να στηρίξει τη βιωσιμότητα των επενδύσεων, εξασφαλίζοντας τη συνέχεια του κλάδου και χιλιάδων θέσεων εργασίας.
•Οι προτάσεις του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών  είναι επαρκώς τεκμηριωμένες και μπορούν να εγγυηθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των καταναλωτών.
•Τα υπάρχοντα δίκτυα μπορούν να υποστηρίξουν μεγαλύτερη διείσδυση φωτοβολταϊκών. Τα όποια τεχνικά θέματα αφορούν στα δίκτυα διανομής έχουν μελετηθεί επαρκώς και οι προτεινόμενες λύσεις εφαρμόζονται ήδη ή εξετάζονται από τους Διαχειριστές δικτύων.

Σχετικά με την ημερίδα

Η ημερίδα του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών με θέμα “Η επανεκκίνηση της αγοράς φωτοβολταϊκών και οι προϋποθέσεις για τη μεγάλη διείσδυσή τους στα ηλεκτρικά δίκτυα” πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία και τελούσε υπό την αιγίδα του IEEE Power and Energy Society και του ευρωπαϊκού προγράμματος PV GRID, στο οποίο συμμετέχει ο ΣΕΦ εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Μεγάλος χορηγός της ημερίδας ήταν η ETBA BI.ΠΕ, θυγατρική του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, και χορηγοί οι εταιρίες Μεταξάς & Συνεργάτες και TUV Hellas.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εργασίες της ημερίδας συμπεριλαμβανομένων και των παρουσιάσεων μπορούν να βρεθούν στο δικτυακό τόπο www.helapco-conference.gr.

Αναλυτική έκθεση με τα αποτελέσματα της ημερίδας μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών, www.helapco.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ