Breitling: Δημοσίευσε την Έκθεση Αποστολής για τη Βιωσιμότητα 2024

Η Έκθεση Αποστολής για τη Βιωσιμότητα 2024 της Breitling έρχεται καθώς η ελβετική εταιρεία πολυτελών ρολογιών συμπληρώνει 140 χρόνια λειτουργίας. Στην τέταρτη ετήσια έκθεσή της, η οποία ανταποκρίνεται προληπτικά στα κορυφαία πρότυπα βιωσιμότητας και εταιρικής διαφάνειας του κλάδου, η Breitling εξακολουθεί να είναι συνεπής στη δέσμευσή της για ουσιαστική διαφάνεια. Η έκθεσή της ακολουθεί την οδηγία των καθοριστικών Ευρωπαϊκών Προτύπων Απολογισμού Βιωσιμότητας (ESRS) και περιλαμβάνει το πλήρες εύρος των κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της και τη δέσμευσή της με τις τοπικές κοινότητες.

Η έκθεση αναδεικνύει τις προσωπικές ιστορίες των ατόμων που συμμετέχουν στο ταξίδι της Breitling προς τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, η έκθεση αφηγείται την ιστορία της προσέγγισης που έχει υιοθετήσει η εταιρεία ως προς την κοινή ευημερία, από τις κοινότητες των προμηθευτών των πρώτων υλών μέχρι τους πελάτες της Breitling.

Φέτος, η Breitling συνέχισε να μετασχηματίζει βασικές αλυσίδες εφοδιασμού ώστε να συμβαδίζει με τη στρατηγική βιωσιμότητας της εταιρείας, σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο προς την επίτευξη των κορυφαίων στόχων ιχνηλασιμότητας στον κλάδο. Η εταιρεία εξακολούθησε επίσης την αποστολή της για τη δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών, η οποία περιελάμβανε την παρουσίαση της έκθεσης στο πλαίσιο της Εβδομάδας για το Κλίμα στη Νέα Υόρκη σε μια κλειστή εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην εμβληματική μπουτίκ της Madison Avenue.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Breitling, Georges Kern, δήλωσε ότι η βιωσιμότητα αποτελεί ουσιαστικό μέρος της μοναδικής τοποθέτησης της μάρκας Breitling. «Η Breitling είναι ηγέτης στον τομέα των νέων προϊόντων πολυτελείας που είναι casual, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμα. Είναι σημαντικό να συμμετέχουν όλοι, από τους προμηθευτές των πρώτων υλών μέχρι τους πελάτες μας, καθώς συνεχίζουμε να βελτιώνουμε τη στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα».

Η διευθύντρια βιωσιμότητας της Breitling, Aurelia Figueroa, προσθέτει: «Η μετάβαση από τις αλυσίδες εφοδιασμού που βασίζονται σε εμπορεύματα σε αλυσίδες εφοδιασμού που βασίζονται σε κοινότητες ήταν θεμελιώδης για τις προσπάθειές μας. Εμπλέξαμε τις κοινότητες στις οποίες είμαστε παρόντες και συνεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε προγράμματα για την υποστήριξη του κοινού καλού».

ΕΥΗΜΕΡΙΑ: ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΕ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ

Πάνω από το 30% των συλλογών της Breitling που περιέχουν χρυσό και διαμάντια είναι πλέον ανιχνεύσιμα στην πηγή και ακολουθούν τα κριτήρια της ετικέτας προέλευσης, που σημαίνει ότι οι παραγωγοί επιλέγονται για την υπευθυνότητά τους απέναντι στους εργαζομένους τους, τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον. Ο χρυσός προέρχεται από εργασίες χειροτεχνικής και μικρής κλίμακας εξόρυξης, όπου εφαρμόζονται αυστηρά κριτήρια για τον εργασιακό χώρο, τη συμμετοχή της κοινότητας και την περιβαλλοντική προστασία. Τα διαμάντια καλλιεργούνται σε εργαστήρια και προέρχονται από πιστοποιημένους προμηθευτές, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν συνδέονται με συγκρούσεις, παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Οι προμηθευτές ελέγχονται τακτικά επιτόπου τόσο από την Breitling όσο και από τρίτους.

Η Breitling καταβάλλει εθελοντική αμοιβή για κάθε γραμμάριο χρυσού και κάθε καράτι διαμαντιών που προμηθεύεται για τη χρηματοδότηση έργων που σχεδιάζονται από και με τις τοπικές κοινότητες. Μέσω του Better Gold Fund, η Breitling έχει συνεισφέρει μέχρι σήμερα πάνω από 60.000 ώρες εξατομικευμένων εκπαιδευτικών ευκαιριών για υποβαθμισμένες κοινότητες σε συνεργασία με την ελβετική Better Gold Association.

Τον Ιανουάριο του 2024, η εταιρεία καλωσόρισε την εναρκτήρια τάξη των 15 ηγετών κοινωνικού αντίκτυπου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Better Diamond Fund στην ομόσπονδη πολιτεία Γκουτζαράτ της δυτικής Ινδίας, όπου καλλιεργούνται, κόβονται και γυαλίζονται όλα τα εργαστηριακά διαμάντια της. Αυτή η πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε από την κοινότητα διεξάγεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Amani, έναν αναγνωρισμένο παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει υψηλής ποιότητας κατάρτιση για ηγέτες. Μέσω όλων των επενδύσεών της σε κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις, η Breitling συνεισέφερε φέτος 1,7 εκατομμύρια CHF σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,  ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ  ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Η Breitling έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις στο κλίμα, τη βιοποικιλότητα και το νερό.

Τον Δεκέμβριο του 2023, οι στόχοι της Breitling για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου επικυρώθηκαν από την πρωτοβουλία Science Based Targets. Σε συμφωνία με το πιο απαιτητικό εταιρικό πρότυπο Net-Zero, οι στόχοι είναι οι πιο φιλόδοξοι στον κλάδο. Βασιζόμενη σε αυτό το επίτευγμα, στις αρχές του 2024, η Breitling έγινε μια από τις πρώτες οκτώ εταιρείες στην Ελβετία που υιοθέτησαν και μια από τις τρεις μόνο στον κλάδο των ειδών πολυτελείας που δεσμεύτηκαν να υποβάλλουν εκθέσεις σύμφωνα με την Ομάδα Δράσης για τις Χρηματοοικονομικές Γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με τη Φύση (TNFD), εκδίδοντας φέτος την πρώτη της έκθεση.

Στο πλαίσιο των δικών της δραστηριοτήτων, η Breitling έχει μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 21,6% από το 2022, κυρίως μέσω της αυξημένης αγοράς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της, η Breitling συγχρηματοδοτεί έργα μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε βασικούς προμηθευτές.

Νωρίτερα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, η Breitling ανακοίνωσε μια πρώτη στο είδος της, 12ετή συνεργασία με την Climeworks, επενδύοντας στην υπηρεσία απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα για το φιλτράρισμα του CO2 από την ατμόσφαιρα και τη μόνιμη υπόγεια αποθήκευσή του.

Η Breitling έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο ως προς την εξάλειψη των πλαστικών αποβλήτων, αφαιρώντας ή ανακυκλώνοντας 4 τόνους κατά το τελευταίο οικονομικό έτος σε όλες τις δραστηριότητές της, εμπλέκοντας τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους προμηθευτές. Οι εργαζόμενοι της Breitling συμμετείχαν επίσης στον καθαρισμό των πλαστικών απορριμμάτων σε παραλίες και αστικές περιοχές σε όλες τις αγορές όπου η Breitling δραστηριοποιείται παγκοσμίως.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΩΣ Ο  ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

Φέτος, η Breitling ενέτεινε τις προσπάθειές της να εμπλέξει τους εργαζομένους της σε βιώσιμες πρακτικές, εξετάζοντας σε βάθος τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο εργοστάσιο ωρολογοποιίας της εταιρείας, το Breitling Chronométrie, στο La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας, το οποίο απασχολεί πάνω από 200 άτομα. Οι συζητήσεις για θέματα που κυμαίνονται από τη μείωση των αποβλήτων έως τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι σε εξέλιξη και θα οδηγήσουν σε προσαρμοσμένες προσεγγίσεις βιωσιμότητας.

Η ισχύς της κουλτούρας εταιρικής διακυβέρνησης της Breitling αναγνωρίζεται με επιτεύγματα όπως το βραβείο Universal Fair Pay Analyst, το οποίο απονέμεται από το Fair Pay Innovation Lab με έδρα το Βερολίνο. Η εταιρεία ανακηρύχθηκε επίσης ως ο νούμερο 1 καλύτερος εργοδότης στην Ελβετία το 2024 από την ελβετική οικονομική εφημερίδα Handelszeitung και το ελβετικό περιοδικό PME σε συνεργασία με την Statista, μια παγκόσμια πλατφόρμα δεδομένων και επιχειρηματικών πληροφοριών.

ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

Η Breitling έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη των πιο προοδευτικών και πρωτοπόρων προσεγγίσεων στον κλάδο της βιωσιμότητας. Τα ανώτερα διοικητικά στελέχη ηγούνται αυτών των προσπαθειών, μια σημαντική ένδειξη της υψηλής προτεραιότητας που δίνει η Breitling στη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων.

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή της στρατηγικής βιωσιμότητας της Breitling συνεχίζει να εξελίσσεται για την επίτευξη και την υπέρβαση των βασικών στόχων. Μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλα τα επίπεδα, η Breitling προσβλέπει στην επίτευξη ουσιαστικού αντίκτυπου για τις τοπικές κοινότητες και το περιβάλλον στα μέρη όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία.

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη Έκθεση Αποστολής για την Βιωσιμότητα 2024 της Breitling εδώ.