3K Investment Partners: Συμμετέχει στη διαβούλευση για τα νέα ευρωπαϊκά πρότυπα αναφοράς της βιωσιμότητας των ΜμΕ

Η 3K Investment Partners ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες ανάγκες των επενδυτών, θεσμικών και άλλων, ως προς τη διάσταση της βιωσιμότητας, έχει δεσμευθεί να παρακολουθεί και να συμμετέχει στις εξελίξεις σχετικά με τη θεσμοθέτηση νέων Ευρωπαϊκών προτύπων και διαδικασιών ενσωμάτωσης των κριτηρίων βιωσιμότητας στην στρατηγική των επενδύσεων. 

Στο τέλος του τρέχοντος έτους θα υποβληθεί από την EFRAG  το τελικό σχέδιο των προτύπων αναφορών βιωσιμότητας προς έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι προτάσεις έχουν προκύψει κατόπιν διαβούλευσης και αφορούν ιδιαίτερα τόσο το χρηματοπιστωτικό τομέα, όσο και τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Την Πέμπτη 26/09/2024, ο εκπρόσωπος της 3K Investment Partners στην συγκεκριμένη διαβούλευση και Portfolio Manager, Κωνσταντίνος Φωτεινόπουλος, συμμετείχε στον διάλογο που διοργάνωσε η EFRAG  με εκπροσώπους τραπεζών, ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και διαχειριστών επενδύσεων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η 3K Investment Partners επιλέχθηκε μετά από σχετική αξιολόγηση ενδιαφερομένων επιχειρήσεων από πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε. να συμμετέχει με διπλό ρόλο σε αυτή την διαδικασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία συμμετέχει και η ανώτερη εποπτική αρχή για την κεφαλαιαγορά, η ESMA.

Η πολύτιμη εμπειρία που αποκόμισε η 3Κ Investment Partners από τη μέχρι τώρα εμπλοκή της στην διαδικασία αυτή προσθέτει σημαντική τεχνογνωσία και νέες δεξιότητες στα ζητήματα Βιωσιμότητας.