Ι.Ο.ΑΣ.: Εργαστήρια στον Καναδά

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας και υπό την Αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσκόπων (WOSM), στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας του «Scouting for Global Road Safety» θα υλοποιήσει εργαστήρια για την οδική ασφάλεια στον Καναδά στη διοργάνωση «ΜΟΟΤ 2013», που θα φιλοξενήσει 15.000 Προσκόπους και Βαθμοφόρους απ´ όλο τον κόσμο, για 10 ημέρες.

Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης δράσης που πραγματοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree το 2011 στη Σουηδία, το Ι.Ο.ΑΣ. θα δημιουργήσει εργαστήρια βιωματικής επιμόρφωσης για Προσκόπους ηλικίας 18-25 ετών και Βαθμοφόρους.

Η αποστολή του Ι.Ο.ΑΣ. αποτελείται από 3 άτομα: τον Ευγένιο Πετούμενο (Υπεύθυνο Προγραμμάτων) και τους εθελοντές του Ινστιτούτου, Έλενα Γεωργιάδη (Πτυχιούχο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών) και Άρη Κοπανάκη (Τελειόφοιτο Μηχανολόγο και Αεροναυπηγό Μηχανικό του Πανεπιστημίου Πατρών) αναχώρησαν από την Ελλάδα την Τρίτη 6 Αυγούστου και θα πλαισιωθεί από 3 ακόμα νέους από τους Πρόσκοπους της Ιρλανδίας. Η σημαντικότητα της δράσης αυτής έγκειται σε τρία σημεία:

1. Στα εργαστήρια θα συμμετάσχουν νέοι της ηλικιακής ομάδας 18-25 ετών, για τους οποίους τα τροχαία αποτελούν και την 1η αιτία θανάτου παγκοσμίως
2. Οι συμμετέχοντες που προέρχονται από όλο τον κόσμο και αποτελούν παραδείγματα για τους νέους με σκοπό να γίνουν πρεσβευτές των μηνυμάτων της οδικής ασφάλειας
3. Στα εργαστήρια θα δοθεί ειδική μέριμνα στο να συγκεντρωθούν απόψεις και σκέψεις των νέων για την οδική ασφάλεια από διάφορες χώρες, προκειμένου τα συμπεράσματα να παρουσιαστούν το Σεπτέμβριο από την Πρόεδρο του Ινστιτούτου στον ΟΗΕ (όπου το Ι.Ο.ΑΣ. είναι Συμβουλευτικό Όργανο) ώστε να αξιοποιηθούν για το UN Convention on Road Traffic.

Η συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. στο Παγκόσμιο ΜΟΟΤ του Καναδά με την αιγίδα του WOSM και τη συμμετοχή του ΟΗΕ στο πρόγραμμα, αποδεικνύει και ενισχύει τη δυναμική και τις δυνατότητες που υπάρχουν στο να βελτιωθεί η ασφαλής μετακίνηση των συμπολιτών μας σε όλο τον κόσμο μέσα από την άμεση ενημέρωσή τους αλλά και μέσα από την αλλαγή πολιτικών παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ