4.000 στρέμματα για τον «κόκκινο χρυσό»

Η «Νέα Αντίπολις», το φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο του «Mpimpas Investing Group» στο Σχηματάρι, μπαίνει στη φάση της υλοποίησης με την ανακοίνωση για φύτευση σε πρώτη φάση 270.000 δενδρυλλίων ροδιάς.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το επενδυτικό σχέδιο, το οποίο θα αναπτυχθεί με την καινοτόμο μέθοδο των συμβολαιακών βιοκαλλιεργειών, η οποία  αποτελεί εγγυημένη ανάπτυξη μακροχρόνιας κερδοφορίας και θα αξιοποιήσει σε μέγιστο βαθμό τμήμα εθνικών και κοινοτικών επιχορηγήσεων, προβλέπει συγχρόνως και τη δημιουργία σε έκταση 100 στρεμμάτων εργοστασίου επεξεργασίας ροδιών με όλες τις διαδικασίες χυμοποίησης, εξαγωγής υποπροϊόντων, τυποποίησης και συσκευασίας. Υπολογίζεται ότι θα παραχθούν και θα προσφερθούν στην παγκόσμια αγορά πέραν του βασικού καρπού, 475 διαφορετικά προϊόντα του «κόκκινου χρυσού», πλούτος που παραμένει δυστυχώς ανανξιποίητος στην πατρίδα μας.

Να σημειωθεί επίσης, πως το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί με προοπτική τη δυνατότητα επεξεργασίας τόσης ποσότητας ροδιών, όση είναι δυνατόν να παραχθεί από καλλιεργημένες εκτάσεις 35.000 στρεμμάτων.

Εκτός όμως από το ρόδι, που αποτελεί τον «αναξιοποίητο» ελληνικό πλούτο, στο επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνεται και η εκμετάλλευση 400 στρεμμάτων ελιάς, τύπου καλαμών βιολογικής παραγωγής, οι οποίες ήδη υπάρχουν στην έκταση και μάλιστα προορίζονται στο σύνολό τους για εξαγωγές στις Η.Π.Α. Παράλληλα, προωθείται και η καλλιέργεια μανιταριών σε έκταση 100 στρεμμάτων, η οποία είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, με μεγάλη στρεμματική απόδοση σε ετήσια βάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here