FIX Hellas: Δίπλα τον ελληνικό πολιτισμό

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 150 χρόνων επώνυμης παρουσίας της, η FIX Hellas μεταφέρει στο εξωτερικό ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού, υποστηρίζοντας μια ξεχωριστή έκθεση του καταξιωμένου Έλληνα καλλιτέχνη, Νίκου Φλώρου, στο κρατικό μουσείο Tsaritsyno & Reseve της Μόσχας.

Με τίτλο «Αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας και τη Grace Kelly», η έκθεση φιλοξενεί διάσημες συλλογές γλυπτών του διακεκριμένου δημιουργού, εμπνευσμένες από τις ομώνυμες γυναικείες φιγούρες, που βασίζονται σε πρωτότυπα, αυθεντικά κουστούμια τους, για τη σύνθεση των οποίων χρησιμοποιούνται ασυνήθιστα ανακυκλώσιμα υλικά.

Στη συγκεκριμένη έκθεση, εντυπωσιάζει μεταξύ άλλων, το γλυπτό κουστούμι της Μαρίας Κάλλας, από την όπερα «Violetta», το οποίο ο καλλιτέχνης φιλοτέχνησε αποκλειστικά για την επέτειο των 150 χρόνων του ιστορικού brand και παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του «μύθου» της Μαρίας Κάλλας, που έχει ρίζες στην Ελλάδα και φτερά σε ολόκληρη την υφήλιο. Για τη δημιουργία του χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 4.000 αλουμινένιες συσκευασίες FIX Hellas, ενώ ο αρμονικός συνδυασμός του μπλε και του λευκού αποπνέει έντονο το ελληνικό χρώμα.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τις 2 Μαρτίου 2014.

Υποστηρίζοντας τη μοναδική αυτή έκθεση ενός άξιου εκπροσώπου της δημιουργικής Ελλάδας, η FIX Hellas μεταφέρει εκτός συνόρων ένα λαμπερό κομμάτι του πολύπλευρου πολιτισμού μας, φέροντας τη σφραγίδα της χώρας μας στη ρωσική πρωτεύουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ